Teška nesreća u Austriji: Iscurile sarme iz hrvatskog automobila, zatrpana tri sela

Nedaleko poznatog skijaškog okupljališta, mjesta Wagrain u Austriji, danas je došlo do teške prometne nesreće u kojem su sudjelovali hrvatski i češki automobil koji su išli na skijanje.

“Vozač Audija zagrebačkih tablica, kako je tradicija u Hrvatskoj, kod skretanja nije dao desni žmigavac. U njega se zaletio automobil čeških registarskih oznaka koji nije stigao zakočiti jer je u stražnjem dijelu automobila prevozio oko dva milijuna konzervi pašteta, dostatnih tjedan dana na snijegu prosječnoj češkoj obitelji”, rečeno nam je iz austrijske policije.

Na licu mjesta trenutno su gorske službe spašavanja, vatrogasci, policija i hitna pomoć. Naime, uslijed udesa došlo je do probijanja boston trakom zalijepljenih posuda sa sarmama iz hrvatskog automobila iz kojih je iscurilo oko dvije stotine tona kupusom zamotanog mljevenog mesa, gotovo polovica sedmodnevne zalihe prosječne hrvatske obitelji.

“Ovo je strašno, pravi sarmagedon, ispod slojeva mljevenog mesa i pašteta zatrpana su tri sela, čujemo zapomaganje, bit će potrebna tri mjeseca da se sve to raščisti”, rečeno nam je iz austrijske službe spašavanja čiji volonteri već satima neumorno podižu komade kupusa i bagerom razmiču mljeveno meso ne bi li spasili unesrećene.

Osim posla za austrijske službe, poslu se ovog puta nadaju i austrijski ugostitelji koji vjeruju da će im, za razliku od inače, hrvatski skijaši ostaviti nešto novca za hranu sad kad su ostali bez sarmi.

Razveseli nas klikom:

0 comments