OTKRIVAMO Salah Abdeslam poručio odvjetniku: Predat ću se ako će mi se suditi u Hrvatskoj

Krvnik iz Pariza ovih dana traženiji je od veze u Zagrebačkom holdingu, a iako su mu policajci nekoliko puta bili na tragu, čini se da Abdeslam ima iskaznicu HDZ-a jer svaki put uspješno pobjegne ruci pravde. Međutim, kako ekskluzivno  saznajemo, Abdeslam je kontaktiro belgijsku policiju kojoj će se predati ako mu ispune jedan uvjet.

Belgijski policajci, saznajemo, šokirani su i ne znaju što učiniti.

– Vidite, mi ne pregovaramo s teroristima. Ali mislili smo da nema načina kako će izbjeći zatvor pa smo računali da će njegovi uvjeti biti vezani za smještaj u ćeliji gdje će provesti ostatak života. Zato smo pristali i prije nego nam je rekao uvjet, zaista nismo mislili da je toliko prepreden. Sad ne znamo što činiti – govori nam naš izvor iz belgijske policije.

Abdeslam je, naime, obećao da će se predati pod uvjetom da mu se sudi u Hrvatskoj, i to Općinski sud u Šibeniku.

– Ja možda jesam terorist, ali kad sam čuo da postoji zemlja gdje ljude koji jedrilicom ubiju nevine civile ne zovu ubojicama nego uglednim poduzetnicima, znao sam da je to zemlja za mene. Ja čak bombu nisam ni aktivirao. Možda me i svetim proglase – rekao je Abdeslam u transkriptu razgovora kojeg smo se dokopali.

Tako bi se Abdeslam, umjesto stotinjak godina u zatvoru, već do ljeta mogao naći na slobodi.

– Hm, hm, organiziranje napada, višestruka ubojstva, terorizam. Ako uvrstimo olakotne okolnosti da se pokajao, da nije kažnjavan i da su ljudi u Bataclanu sami krivi jer su mijenjali smjer dok su bježali, to je cirka tri mjeseca zatvora i godinu i pol uvjetno. Znajući naše sudove, vjerojatno mu neće zabraniti nositi bombe na sebi samo ne smije u godinu i pol dana napraviti nijedan pokolj – rekao nam je jedan domaći pravni stručnjak koji dodaje da je sreća u nesreći što Abdeslam nije sin tajkuna jer bi još i odštetu dobio.

Ipak, policajci se ne predaju. Kažu, imaju tajne snimke koje bi ga iza rešetaka trebale strpati na barem 30 godina. Naime, Abdeslam je, navodno, bježeći od policije na dva pješačka prešao preko crvenog.

Možda nisi milostiv kao Općinski sud u Šibeniku, ali možeš nam dat lajk na Facebooku

Razveseli nas klikom:

0 comments