U šatoru oduševljeni idejom o uvođenju ćirilice u škole: “Dobro je da djeca već od malih nogu uče koristiti čekić”

Dok razvijene zemlje naglasak pri obrazovanju djece stavljaju na informatiku, građanski odgoj, programiranje i web dizajn, Hrvatska i dalje s gnušanjem odbija ulazak u 21. stoljeće. Dok djeca u normalnim državama uče kako biti korisni te napredovati u skladu s vremenom, lijepo je znati da će naši mališani u školama uskoro učiti ćirilicu:

– Mi ionako idemo unatrag. Sutra ćirilica, a za koju godinu, ako dobri Bog da, i klinasto pismo – objasnio je svoj prijedlog o uvođenju ćirilice u škole rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras. On je, također, dodao i kako za ovaj potez postoje i drugi jako važni razlozi.

– Vidite, treba zaustaviti opadanje broja stanovništva. Kad već Hrvatice neće izroditi čopor djece do osamnaeste, barem možemo spriječiti odljev pametnih ljudi. Ako već nemožemo stvoriti zemlju u kojoj bi pametni ljudi ostajali, onda je najbolje da niti ne stvaramo pametne ljude. Takvi će ostati u Hrvatskoj jer Europi ne trebaju – svoj genijalan prijedlog pojašnjava Boras.

Iako su brojni posumnjali da je ideja o uvođenju ćirilice u škole test kojim bi se jednom za svagda otkrilo začahurene komuniste, podrška tom planu došla je s najneočekivanijeg mjesta.

– Mi takvo što podržavamo. Ako je što bilo dobro u onoj Jugoslaviji onda je to bio predmet gdje se mlade učilo rukovati alatima. Uvođenje ćirilice u škole nije baš to, ali bar će djeca od ranih nogu naučiti baratati čekićem – oduševljen je jedan anonimni izvor iz Republike Šator.

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: