UŽAS U SABORU: Pokvario se bežični internet, zastupnici prisiljeni pratiti sjednicu

Današnja sjednica hrvatskog Sabora išla je uobičajenim tokom sve do osmog sata zasjedanja kad su zastupnici bili na rubu da izglasaju prvu točku dnevnog reda.

– Za 118, protiv 42, budnih 0 – mrmljao je u mikrofon predsjedavajući Željko Reiner i baš kad je prvu točku krenuo proglasiti izglasanom prekinula ga je graja među zastupnicima.

– Taman sam promijenio šestu od 25 rezervnih baterija za svoj iPhone koliko sam pripremio za sjednicu, uključio mobitel da malo prolistam što se događa na sjednici kad me dočekalo neugodno iznenađenje. No internet connection. Srce mi se uzlupalo, a ubrzo sam vidio da ni drugim zastupnicima nije dobro. Neki su u očaju počeli slušati što govori Milorad Pupovac, pokoj im duši – izjavio je za Sprdex jedan od zastupnika s liste Mosta nezavisnih lista kojem nismo uspjeli uhvatiti ime dok ga je hitna pomoć prevozila na zagrebačko Rebro.

Prema prvim informacijama, do pucanja internetske veze došlo je usred replike na odgovor na prigovor na prijedlog HDZ-ovog ministra kulture Hasanbegovića da se svi novi zakoni klešu na kamene ploče.

Brojni mediji prenijeli su kako je nakon ovog prijedloga atmosfera među zastupnicima konačno došla na rub fizičkog obračuna pa imaju o čemu pisati, no prava je istina kako je uzrok urlicima u klupama bio pad bežične mreže.

Odmah po otkrivanju problema doveden je šef IT službe da se očituje. Žmirkajući na jarkom svjetlu, pokušao je objasniti razjarenim zastupnicima kako nitko nije predvidio situaciju u kojoj bi svi zastupnici došli na posao te sustav jednostavno nije predviđen za to. Odmah potom Karamarko je predložio da se istog trenutka odobri 70 milijuna kuna za kupovinu novog sustava što je prihvaćeno sa 100% glasova, ujedno i jedina stavka oko koje su se ljevica i desnica složili.

Šef IT službe je poslan u pratnji dvojice policajaca da što prije ugasi i upali router. Nakon nekoliko neizvjesnih minuta sjednica je nastavljena prijedlogom HDZ-ovaca da status hrvatskog branitelja postane nasljedan.

Razveseli nas klikom:

0 comments