Milijan Brkić preuzima Ministarstvo branitelja diplomskih

Ministarstvo hrvatskih branitelja jedino je u sastavu nove Vlade koje duže nema nego što ima ministra, a situacija se, kako javljaju brojni mediji, vjerojatno neće promijeniti tako skoro.

U vezanim vijestima, iz sindikata školstva izrazili su veliku zabrinutost zbog pada postotka prepisivača u nižim razredima: NIkad od njih ministara i uglednih građana!
U vezanim vijestima, iz sindikata školstva izrazili su veliku zabrinutost zbog pada postotka prepisivača u nižim razredima: NIkad od njih ministara i uglednih građana!

Podsjetimo, dok mu se sa zidova još nije osušila voda od blagoslova smijenjen je Mijo Crnoja, a nakon gotovo mjesec dana pregovora Tomislav Karamarko jučer je slavodobitno objavio kako će novi kandidat za mjesto ministra biti Milijan Brkić.

– Vaso Brkić je obranio diplomski kojeg nije napisao, pogledao ni pročitao. Ako to nije dokaz o njegovim braniteljskim sposobnostima, onda uistinu ne znam što je – stao je iza svog kandidata Tomislav Karamarko, no, kako saznajemo, netom prije imenovanja došlo je do neočekivanih problema.

Prema prvim informacijama, Brkićevo imenovanje stopirala je Državna agencija za upravljanje imovinom i to nakon prijave pristigle iz samog Ministarstva branitelja.

Naime, nakon što im je Karamarko uputio službeni dopis s imenom novog ministra, iz Ministarstva je stigao kratak odgovor.

– Hvala, imamo već dovoljno kopirnih strojeva.

Ovu činjenicu je kasnije potvrdila i Državna agencija za upravljanje imovinom koja je u Ministarstvu pobrojila 30 strojeva za kopiranje te, kako stoji u njihovom priopćenju, “nabavka još jednog, pogotovo tako moćnog modela kao Brkić 2090S koji kopira 70 stranica u minuti, nije opravdano”.

Iako su u HDZ-u odbili komentirati odluku, ekskluzivno saznajemo kako nisu odustali od ministarske pozicije za Milijana Brkića te će, umjesto ukidanja, ministarstvu branitelja promijeniti ime u Ministarstvo branitelja diplomskih nakon čega u Vasine reference kao ministra, smatra Karamarko, više nitko neće moći posumnjati.

Razveseli nas klikom:

0 comments