Panenić konačno objasnio aferu “Stiropor”: Sramota me bila postati ministar, a da ništa nisam ukrao

Novi hrvatski ministar gospodarstva, Tomislav Panenić, nakon brojnih medijskih spekulacija konačno je odlučio progovoriti o aferi “Stiropor” koja već tjednima potresa hrvatsku javnost.

– Ma nemojte mi ništa govoriti. Počelo je tako dobro sa Crnojom, a onda dođe ovaj Paninić. Možete misliti kakva je to afera kad u mjesec dana od nje nismo uspjeli sklepati nešto što završava na “gate”. Afera Stirogate? Baumgate? Užas! Kakva je ovo vlast najbolje vam govori činjenica da im se najveće afera zove “Stiropor” – izjavio je za Sprdex urednik jedne hrvatske tiskane novine kojoj je zbog otkrivanja ove afere skočila naklada pa je sad čita devet ljudi.

A, kao što smo rekli, nakon višetjedne šutnje o slučaju se konačno oglasio i sam Panenić koji je priznao kako je došlo do krađe stiropora.

– Imali smo završni sastanak na kojem smo potvrđivali ministarske pozicije. Iz HDZ-a su od nas MOST-ovaca tražili pismene dokaze o sposobnosti pa sam donio najvažnije strateške dokumente koje sam u karijeri potpisao: premještaj termosica na odjel s plastikom i približavanje police sa superljepilom prema blagajni – prezentirao je HDZ-ovcima svoje reference za ministra gospodarstva Panenić koji je za Sprdex dodao.

– Nisam tada shvaćao na kakve točno dokaze o sposobnostima misle, ali onda je krenulo. Crnoja je istovario kamion sa sudskim presudima i kaznenim prijavama za nasilje, a najavio je da kasnije teretnim zrakoplovom stiže dokumentacija kojom je grad Samobor uvjerio da mu daju zemljište za kuću koju ne namjerava izgraditi. Hasanbegović je počeo vaditi stare intervjue i Hitlerove fotografije, Petrov je počeo predstavljati prijatelje iz ulice kao nove ministre… Osjećao sam se užasno, sramota me bila postati ministar, a da jedini nisam ništa ukrao  – izjavio je Panenić koji je zatim brzinski ukrao 250 kuna stiropora i s novim referencama zaslužio povjerenje HDZ-a.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments