PREDMET SPRDNJE Maturanticu kolegice iz razreda maltretiraju jer jedina ima obrve od dlaka

Osamnaestogodišnja maturantica Kristina K. iz Zagreba proživljava najteže trenutke još otkad joj je večer prije krizme izašao prišt na licu.

“Sjećam se tog trentuka, bilo je užasno. Nekoliko sati prije krizme mi je izašao prišt i ja sam u zadnji čas odlučila za krizmu u crkvi odjenuti haljinu koja ide čak ispod koljena, za razliku od svih drugih djevojaka, kako bi na taj način usmjerila znatiželjne poglede dolje”, sjeća se djevojka koja je bila jedina krizmanica koja je barem djelomično pokrila noge pa je slušala podrugljive komentare kako bi mogla odmah ostati u crkvi raditi kao časna.

“Možda sam izgledala kao da sam djevica, ali barem sam skrenula pažnju sa prišta na licu”, prisjeća se djevojka u trenucima dok proživljava novu dramu u kojoj glavnu riječ vode njene kolegice iz škoklskih klupa koje je svakodnevno zadirkuju.

Kristina, naime, jedina u školi ima obrve od takozvanih dlaka ili, kako ih neki još zovu, prirodne obrve.

“Strašno je to što proživljavam. Jučer ulazim u školu, a svi mi viču “Šta je, ukinula ti vlada ured, di ćeš sada”. Svaki dan to slušam. Jedan dan viču “mičite se ljudi, evo ent prolazi”, drugi dan me zovu Kopački rit, treći dan me pitaju mogu li im pokazati gnijezdo Malene i Klepetana”, očajna je djevojka koja ne želi crtati svoje obrve.

“Vidite, ne želim to raditi, makar me cure nastavile zvati 3D frikuša. Što da vam kažem, kad naglo na ulici počne kišiti meni lice barem ne izgleda kao crtež konceptualnog umjetnika. Meni se naprosto nema što otopiti”, svoju prednost vidi Kristina kojoj je netko, u trenutcima dok smo s njom razgovarali, viknuo da je plenum Filozofskog u drugom smjeru.

Razveseli nas klikom:

0 comments