Mercedes i Audi od svibnja u standardnu opremu za hrvatske vozače ubacuju i odvjetnika

Nakon što su vlasnici Mercedesa, BMW-ova i Audija očistili zagrebačke ulice od pješaka mjesec dana prije nego što to tradicionalno učini ljeto, iz njemačkih tvrtki odlučili su se na brzu reakciju spašavanja ugleda.

Iz Audija su potvrdili kako rade na novim brisačima koji, osim kiše, brišu i policijske zapise te savjest
Iz Audija su potvrdili kako rade na novim brisačima koji, osim kiše, brišu i policijske zapise te savjest

– U zadnjih nekoliko mjeseci primijetili smo da nam od hrvatskih vlasnika dolaze čudni upiti. “Kako brisači brišu krv?”, “Imate li zračne jastuke s vanjske strane?”, “Vrijedi li garancija kad bježim od policije?”, samo su neki od upita koje smo primili – izjavio je za Sprdex Wolfgang Reus, predsjednik Udruženja njemačkih proizvođača automobila koji je za balkansko tržište najavio nove i poboljšane modele.

– Napravili smo analizu i shvatili da ljudi iz Hrvatske, BiH, Srbije i slično ne koriste skupu opremu koju stavljamo u automobile. Što će, primjerice, jednom vozaču Mercedesa iz Zagreba napredni kočioni sustav kad se zaustaviti može uz pomoć stupića i dječjih kolica? – kaže Reus koji je zajedno s kolegama izradio poseban paket opreme za sinove političara, nogometaša i tajkuna iz Hrvatske.

– BMW, Mercedes i Audi Balkanix proizvodit će se samo u crnoj boji, a od standardne opreme istaknuo bih krunicu za unutrašnjim retrovizorom, prozor koji se automatski spušta čim se upali radio i, naravno, odvjetnika. Time smo jednim paketom pokrili sve što prosječnom vlasniku BMW-a, Mercedesa i Audija treba. Kako bismo uključili sve ovo u standardni paket, uštede ćemo vršiti na kočnicama i žmigavcima, to u Hrvatskoj ionako ne koriste – s ponosom će Reus.

Razveseli nas klikom:

0 comments