Maturant šokirao izjavom kako misli da njegov četvrti be nije najbolji razred u povijesti

I dok maturanti plaču od sreće, na Zavodu za zapošljavanje plaću od muke zbog dolaska nove vojske nezaposlenih.

POŽEGA Alkohol, euforija ili nešto treće, Bog valjda zna što je bilo u glavi požeškog maturanta Martina Đurašina (18), učenika četvrtog be požeške gimnazije “Valis aurea” kada je jutros pred desetak svjedoka iskazao sumnju da je njegov 4b. baš najbolji razred u povijesti. Tradicionalna norijada poznata je kao vrijeme nemorala, alkohola i sveopće neodgovornosti, kada maturanti zapravo pokazuju više manje sve što su u te četiri godine naučili. Dogodi se da netko prijeđe granicu od tri promila. ponegdje se prošire teško dokazive priče da je netko koristio kondom pri spolnom odnosu, ali da netko izrazi sumnju u to da je upravo njegov razred najbolji u povijesti – e to se još nije dogodilo.

Upravo će stoga ova norijada ostati u mučnom sijećanju maturantima 4b iz Požege, a muka, na njihovu žalost, neće biti prouzročena samo alkoholom. “Norijada je počela kao standardna subota večer. Već smo do devet sati popili svaki po bocu konjaka i sjećali se dogodovština iz srednje škole. Martin nije djelovao nimalo čudno. Znali smo da ima problema u obitelji, ali, Bože moj, tko nema. Ne može to biti opravdanje za ovakve nebuloze” šokiran je Luka, Martinov drug iz školskih klupa.

Martin je, naime, iz tko zna kojeg dijaboličnog razloga, za vrijeme pedesetog nazdravljanja ispalio kako nije potreba više nazdravljati dodavši kako je moguće da njegov 4B. i nije najbolji u povijesti.

“Samo se on nasmijao. Svi smo ostali u šoku. Čak su i djevojke prestale pjevati Severinine “Prijateljice” u pola refrena” svjedoči Mišo zvani Marker, najčešći gost zadnje klupe u ove četiri godine koji, prema vlastitom priznanju, nije baš za fakultet pa će budućnost potražiti u jednoj od dvije najveće hrvatske stranke.

Poslije sporne izjave, tvrde svjedoci, došlo je do sveopćeg kaosa. Djevojke, koje su od jutros isplakale cijeli slijev omanje rijeke radi neminovnog rastanka kuneći su u vječno prijateljstvo, sada su opet graknule u plač. Svjedoci govore da im je, u nedostatku suza, kroz oči kapao stock koji su pile, ali ovo već graniči sa legendom.

“Kako ćemo biti najbolji razred u povijesti kada imamo ovakvih. Oduvijek sam znala da je on trebao biti akavac” rezimirala je uplakana Mia.

Inače, u cijeloj povijesti nikada nije zabilježeno da je neki maturant izjavio kako njegov razred nije najbolji. Kao prvi najbolji razred u povijesti smatra se 4c egipatske privatne faraonske gimnazije, generacija 2355./2354 BC, kojeg je pohađao Ramzes treći. Od tada je svaki novi razred maturanata najbolji, a najgorim u povijesti se smatrta 4f gimnazije u Linzu, generacija 1910./11. kojeg su pohađali Adolf Hitler i Žuži Jelinek.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku

Razveseli nas klikom:

0 comments