Na javnom natječaju Konstruktor dobio posao uklanjanja haljine s Nine Kraljić

Danas su obznanjeni rezultati natječaja za projekt uklanjanja haljine Nine Kraljić na kojem je pobijedila posrnula splitska tvrtka Konstruktor. Na natjecanje se prijavio i Lavčević, ali je komisija utvrdila da nemaju primjerenu mašineriju za zahvat ovakvog obima. Stručnjaci iz Konstruktora su planirali da će posao trajati tri mjeseca, međutim zbog roka od 70 dana morat će povući neke strojeve s drugih gradilišta. Početak radova će početi tek u srijedu da se gospođi Kraljić da vremena da iseli. Projekt uklanjanja vodit će se arhitekt haljine i statičar koji je nadzirao gradnju.

“Vrlo sam zadovoljan načinom na koji su gledatelji prigrlili ovu neobičnu građevinu” zadovoljno je rekao arhitekt. “Cijeli projekt je bio posebanizazov za nas u 3LHD-u. Naročito smo ponosni što smo uspjeli jedan od ukrasa inovativno upotrijebiti kao gromobran.”

Nakon završetka uklanjanja Konstruktor namjerava šutu s gradilišta upotrijebiti u gradnji Pelješkog mosta. Što se tiče tvrtke 3LHD, oni su već osigurali građevinsku dozvolu te započeli svoj slijedeći projekt nove haljine za Josipu Lisac.

Kreacija će, saznajemo, biti prodana scenaristima novih Zvjezdanih staza te će je nositi glavni negativac u sljedećem nastavku serijala.

Razveseli nas klikom:

0 comments