SKANDAL U HDZ-u: Plenkovićeva kandidatura propala, nije priložio potvrdu o kažnjavanju

Kako Sprdex ekskluzivno doznaje, kandidatura Andreja Plenkovića neslavno je propala jer nije zadovoljio tehničke uvjete za postati predsjednik HDZ-a.

“To je inače samo formalnost. Nije nam ni palo napamet da bi mogao biti neki kandidat koji taj uvjet ne bi zadovoljio”, rekao nam je glasnogovornik HDZ-ovog suda nečasti, Matej Topić Lopov.

Naime, Andrej Plenković nije na vrijeme priložio potvrdu o kažnjavanju koja je obavezna za postati predsjednik HDZ-a.

“Jutros je došao na saslušanje. Odmah nam je nešto bilo čudno. Pitali smo ga gdje je konvoj šlepera koji donosi optužnice protiv njega, gdje su članci s fašističkim ispadima i svim ostalim elementima potrebnim za voditi HDZ. Rekao je da nema ničega”, priča nam Božidar Kalmeta, porotnik HDZ-ova Suda nečasti.

Plenković na saslušanju nije uspio dokazati da se protiv njega vodi ijedan sudski spor, kao ni to da je predmet barem jedne Uskokove istrage.

“Rekli smo mu da mora biti barem nešto. Pa valjda je nekoj susjedi zavario garažu ili se barem prijavio na lažnoj adresi. Ničega nije bilo, i nismo imali izbora nego da odbijemo njegovu sramnu kandidaturu”, očajna je Josipa Rimac koja je vodila saslušanje nesuđenog HDZ-ovog predsjednika.

Plenković prema Statutu HDZ-a ima tjedan dana rok na žalbu, ali da bi njegova kandidatura bila prihvaćena u roku jednog tjedna treba napraviti neku veliku aferu, korupcijsku hobotnicu ili bilo koji čin dovoljno užasan da bi došao na čelo HDZ-a, a to je u ovom trenutku teško očekivati.

Razveseli nas klikom:

0 comments