Student zaboravio na jesenski pa sve ispite dao u ljetnom roku

Nesretni student sada se boji doći kući s ispunjenim indexom jer će morati raditi cijelo ljeto za razliku od prošlih godina kada je spavanje do podne i nerad pravdao pripremom preostalih ispita.

ZAGREB – Zagrebački studentski dom ”Stjepan Radić” iz dana u dan sve prazniji. Svakim povećanjem temperature za jedan stupanj novi val studenata odluči preostale ispite prebaciti za deveti mjesec i uživati u ljetu. Stara je to studentska tradicija koju je jednim svirepim činom prekinuo Marijan Perković, 21-godišnji student građevine. Ovaj Zadranin već otprije je poznat kao uzoran student, a korijeni njegova sramotnog ponašanja sežu i do osnovne škole kada je, ničim izazvan, sudjelovao na Lidranu. Ipak, današnja „uzornost“ nadmašila je čak i osnovnoškolski gaf te je uistinu prešla je granice dobrog ukusa. Marijan je danas položio svoj posljednji ispit na trećoj godini i omogućio si sasvim bezbrižno ljeto!

Prijatelji studenta-genijalca vjeruju kako će se do idućih ispitnih rokova i oni uozbiljiti i nabaviti barem Playstation 3
Prijatelji studenta-genijalca vjeruju kako će se do idućih ispitnih rokova i oni uozbiljiti i nabaviti barem Playstation 3

Studenti su čudna populacija. Pa sami znamo koliko smo toga izlagali za vrijeme studentskih godina, a sedmi mjesec u Zagrebu u skučenim studentskim sobicama lako natjera ljude na halucinacije. Dezinformacije se u stresno vrijeme ispitnih rokova lako šire. Zaboga, pa još uvijek se živo sjećamo kad je davne 2005. godine procurila vijest da je na referadi jednog zagrebačkog fakulteta zaposlena žena koju je dozvoljeno pitati čak dva pitanja prije nego počne rigati vatru. No, da je informacija o uzornom studentu točna uvjerio nas je sam protagonist ove priče pokazujući nam ispunjeni indeks. Kaže, ne služi mu to baš na čast, a tvrdi da ni ne zna kako mu se to točno dogodilo.

Dapače, uvjerava nas da je očišćena godina najobičnija pogreška. Zbunilo ga je ovo ćudljivo vrijeme i sasvim je zaboravio da ”Osnove niskogradnje” može položiti i u devetom mjesecu. Teško nam je povjerovati u takvu priču pa razgovaramo s Marijanovim prijateljima. Oni su svi od reda bijesni na njega.

„Ostalo mi je još devet ispita. A studiram povijest! Što da ja mislim o sebi?“ bijesan je Luciano iz Makarske, student  pete godine povijesti koji bi, nastavi li otezati s faksom, u diplomskom radu o povijesti fakulteta kao povijesni izvor mogao navesti sebe.

„Ma rekao mi je on prije koji tjedan da mu se pokvario smartphone i da ne može više igrati igrice. Ali tko bi rekao da će to vrijeme provesti uz knjigu!? Da me pitao dao bih mu svoj Playstation da na njega gubi vrijeme. Al’ dobro, sad bar znamo da je skroz lud“ rezimira ovu čudnu priču Luciano koji će sada, umjesto da priprema ispit, sedmi mjesec provesti smišljajući što odgovoriti roditeljima kada počnu govoriti: ”A kako je Marijan uspio? Ugledaj se u Marijana!”

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku

Razveseli nas klikom:

0 comments