LIJEPA STRANA HRVATSKOG TURIZMA: Poljakinja rodila u koloni između Splita i Omiša, dječak na ulazu u Omiš diplomirao

Hrvatski turizam ispričao je još jednu lijepu priču, a svečanom večerom na omiškom mostu proslavljena je diploma 23-godišnjeg Poljaka Pavela Kaceskog koji se na putu od Splita do Omiša rodio, a evo i stigao diplomirati.

Sve je započelo kad su njegovi roditelji prije 23 godine automobilom iz Splita krenuli u dvadesetak kilometara udaljeni Omiš.

“Čim smo izašli iz Splita ušli smo u kolonu. Tu sam zatrudnjela. Znate kako je to, noći u koloni su duge i usamljene”, priča Petrunela, ponosna majka koja je tog davnog srpnja na Podstrani saznala da je trudna da bi na Krilu Jesenice u istoj toj koloni i rodila.

Vrijeme je prolazilo, automobili nisu.

“Čekali smo i stajali. Sati su postali mjeseci, mjeseci godine. Naše dijete je raslo. Upisali smo ga u osnovnu školu u Dugom Ratu”, priča majka.

“Roditelji su me ostavili u školi, ali mi ih nije bio problem uhvatiti. Dok sam završio školu, oni su bili na početku Duća. Kako sam rastao, rastao je pred mojim očima i Omiš u daljini. Svake godine bio je sve bliže”, priča mladić koji je naposljetku završio osnovnu školu i fakultet.

“Eto, na ulazu u Omiš vratio se u auto s diplomom. Otac bi mu bio ponosan”, priča majka i sjeća se svog muža kojeg je pokopala na Sumpetru.

Što dalje, pitamo Poljake čija je 23 godine duga avantura upravo stigla kraju.

“Pa ništa posebno. Sad planiramo 5 godina tražiti parking u Omišu. A onda možemo i na taj sladoled, baš kao što sam zamislila s pokojnim mužem”, zaključuje Poljakinja.

Razveseli nas klikom:

0 comments