Susjed: ”Ubojica Marko nije bio povučen, nikad nije pozdravljao i točno sam ovo očekivao od njega”

Pozdravljanje na ulici sve do jučer smatralo se jedinim u potpunosti sigurnim načinom prikrivanja zločinačkih namjera.

ŠPIŠIĆ BUKOVICA – Nije se u Hrvatskoj još nikad dogodilo ubojstvo, silovanje ili pljačka koja nije rezultirala pojavom šokiranog susjeda koji nas preko TV ekrana uvjerava kako je ubojica ili pljačkaš bio ”pristojan i miran” te da nije mogao ni zamisliti da je u stanju učiniti takvo nešto. Ubijali su izvjesni pojedinci čitave obitelji, izvodili svirepe pljačke, ali niti jedan susjed u povijesti Lijepe naše nije posumnjao kako u njegovoj blizini živi monstrum. Ponekad bi se i pojavilo kakvo zrnce sumnje, ali rasplinulo bi se ono poput mjehura od sapunice u trenutku kad bi ubojica, silovatelj ili pljačkaš pristojno pozdravio na ulici. Sve do jučer.

Ekipa Dnevnika Nove TV zaputila se u Špišić Bukovicu kraj Virovitice u kojoj je izvjesni M.B. zbog svađe oko načina istovara prikolice gnojiva nasrnuo na svog oca teško ga ozlijedivši. Kao i obično, pokucali su na vrata susjeda i pitali ”Na skali od 9,9 do 10, koliko ste šokirani što je vaš susjed počinio ovaj teški zločin?”

”Šokiran? Nisam uopće šokiran. Taj kreten nikad nije pozdravljao na ulici. Znam ga otkad je manji od rejtinga Vlade bio, baš sam nekidan ženu pitao u pizdu materinu Marija kako mali Banovićev još nije ubio nikoga” – rekao je susjed na zaprepaštenje svih prisutnih.

Ne treba ni spominjati kako sporni prilog nije emitiran te vijest o ovom teškom zločinu tako nikad nije dospjela u javnost. No, neslužbeno doznajemo kako je priču preuzela ekipa ”Provjerenog” koja će u prvoj sljedećoj emisiji ispitati u kakvom su točno odnosu pristojno pozdravljanje na ulici i vjerojatnost počinjenja kaznenih djela.

Osim Provjerenog, za priču su navodno zainteresirani i u RTL-ovoj ”znanstvenoj” emisiji ”Galileo” koji će, kako kažu, ”priču pokušati ugurati negdje između epohalnih otkrića zašto je nebo plavo i kojom brzinom rastu nokti na nogama.”

U svakom slučaju ostaje za vidjeti kako će se ova priča u konačnici rasplesti, a do tada, upozoravaju iz Sindikata hrvatskih pljačkaša, ubojica i silovatelja, pozdravljanje na ulici i dalje treba smatrati najboljim mogućim načinom zavaravanja bližnjih i prikrivanja zločinačkih namjera.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments