Vlada pronašla način kako zadržati mlade u zemlji: Kupujemo milijun Pokemona!

Problem mladih koji sve više iseljavaju iz Hrvatske proteklih godina pogodio je brojne krajeve zemlje. Dok su u Lici i Gorskom Kotaru najmlađi stanovnici slavili sredinu ljeta prisjećajući se bitke na Sutjesci, u Osijeku je izvjesni Vladimir Lokić proslavio 40. rođendan te je time Slavonija i službeno ostala bez mladih ljudi.

– Ma bio bi i on iselio, ali u komi je zadnjih 20 godina – kazao je za Sprdex demograf Siniša Milardović koji je vladajućima uputio dramatičan apel.

Njegove riječi jako su pogodile Filomenu Rančić, 32-godišnju zamjenicu ministrice socijalne politike i mladih, koja je izvlačenjem najkraće šibice ostala jedini član Vlade na radnom mjestu u Zagrebu, zadužena za provlačenje kartica za putne troškove svim ostalim članovima Vlade.

Filomena je istog trenutka alarmirala resornu ministricu koja joj je poručila neka crkne jer je zbog zvonjave mobitela morala izaći iz mora i hodati po kamenjima a tabani su joj još osjetljivi jer je tek 4 tjedna na odmoru.

No, srećom po Filomenu i mlade u Hrvatskoj, upravo dok je razgovarala s ministricom jedan drugi visokopozicionirani političar dosjetio se genijalnog rješenja koje će riješiti iseljavanje.

Naime, hvatajući Pokemone i glasače po Zagrebu, saborski zastupnik HDZ-a Ivica Lončar čudnim se spletom okolnosti našao u nepoznatom dijelu grada.

– Uplašio sam se, a onda sam srećom prepoznao jednu zgradu. Sjećam se da nas je tu profesor vodio u razgledavanje na trećoj godini faksa – kaže za Sprdex Lončar koji je hvatajući Pokemone zalutao na radno mjesto u Saboru.

 

– Uh, srce mi je stalo. Da budem viđen na radnom mjestu usred ljeta, pa mogao bih se pozdraviti s karijerom. No, kad sam se osvrnuo oko sebe vidio sam dupkom punu Sabornicu. Onda mi je sinulo… – priča Lončar koji je, gledajući desetke kolega okupljenih oko Pokestopa koji je u nekim dijelovima zemlje znan i kao Sabor, odlučio iz državnog proračuna kupiti milijun Pokemona čime bi, kažu prve procjene, mogli u potpunosti zaustaviti iseljavanje mladih.

D.R.

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: