ČUDO U SINJU Vidjevši HDZ-ovce u prvom u redu procesije Gospin kip proplakao

Iako su mnogi mislili kako će propovijed u kojoj svećenik niti jednom nije spomenuo komuniste biti glavno čudo sinjske proslave Velike gospe, pokazalo se da to nije točno. Naime, prema svjedočanstvima brojnih očevidaca, za vrijeme Bozanićevog govora, negdje između petog i šestog sata, Gospin kip prvo se počeo micati, potom govoriti, a zatim je i zaplakao.

– Borio sam se sa snom, tu sam na misi samo da mi baba kasnije uvali barem sto kuna, inače ne bi ni dolazija. Sidija san kraj ćaće, zamolija me da buden blizu jer od devedesetprve još nije uspija naučit očenaš pa mu ja šapnen. Odjednom sam vidio da se kip Gospe miče. Prvo je nešto mrmljala tih, pa onda sve glasnije – prepričava osamnaeostogodišnji Branimir, svjedok ovog čuda i sin jednog istaknutog HDZ-ovca iz Dalmatinske zagore.

On kaže kako je Gospe prvo gledala oko sebe, pa onda počela plakati.

– Vidio sam da gleda naprijed, prvo je pitala tko su ljudi u prvom redu. Kad sam rekao da je ono Bandić pitala je je li na misi ili na sastanku u Savezu komunista. Pokušao sam joj objasniti kako su pravi komunisti postali najveći vjernici, ali ona je izgledala kao da je pod stresom. Tko zna što joj je vidjelica Vicka napričala sve ove godine – govori jedan drugi očevidac koji je pokušao smiriti Gospu.

– U jednom trenutku malo se smirila, ali onda je u prvom redu ugledala Miru Kovača, brojne HDZ-ove župane i Jolu te je počela nekontrolirano plakati – govori nam svjedok ovog čuda.

– Jadni ljudi, pa kako se mogu ičemu nadati na ovom svijetu kad im ovakvi sjede u prvim redovima. Nije ni čudo što sve karte polažu na život vječni – prokomentirao je Gospin kip.

Razveseli nas klikom:

0 comments