Kolinda pozvala Hrvate da nasele otoke, oni prihvatili: Odlazak u Irsku najavilo 100 000 ljudi

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prošlog je tjedna najavila novu turneju Hrvatskom te je svoj ured na tjedan dana preselila u Zadar, grad u kojem je, kako je u pozdravnom govoru rekao njen domaćin Kalmeta, svi ljudi poštuju i vole.

- Zove me sad kćer iz SAD-a, kaže da mi je bio baš dobar ovaj zadnji govor gdje pozivam mlade domoljube da ostanu u zemlji i rade
– Zove me sad kćer iz SAD-a, kaže da mi je bio baš dobar ovaj zadnji govor gdje pozivam mlade domoljube da ostanu u zemlji i rade

– Tko kaže da političari ne ispunjavaju obećanja? Izbore sam dobila tvrdnjom kako će moj prvi potez biti preseljenje ureda iz preskupog Pantovčaka. U Split, Zadar, Dubrovnik, Vukovar… Jedno obećanje sam ispunila 50 puta, i još ću najmanje toliko – izjavila je po dolasku Kolinda koja je svojim govorom toliko oduševila Zadar da su valovi na morskim orguljama spontano počeli izvoditi hrvatsku himnu i ratne govore Gojka Šuška.

Predsjednica se u svom govoru dotakla i problema hrvatskih otoka zbog kojih, naglasila je sa suzom u oku, ne spava već tjednima.

– Hrvati, građani, seljani… Ako nastavimo napuštati naše prelijepo more, naše prelijepe otoke, tko će mi loviti ribu za večere s premijerom? – zapitala se Kolinda te pozvala Hrvate da krenu s intenzivnim naseljavanjem otoka.

Reakcija građana na predsjedničine riječi bila je uistinu izvanredna te je, prema informacijama Državnog zavoda za statistiku, u samo 24 sata više od 100.000 Hrvata krenulo prema boljem životu na otoku i zatražilo radnu dozvolu u Irskoj.

Ideja: T.B.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments