Nakon jučerašnjeg mimohoda podrške Bandiću iz psihijatrijske bolnice Vrapče najavili kako nema više puštanja za vikend

Jučerašnji mimohod podrške Milanu Bandiću mnogi su usporedili s Dinamom u Europi – bilo je sramotnije gledati ga nego sudjelovati. Ipak, usprkos relevantnim argumentima kao što su “ne može se čovjeka tako s ulice hapsit, a kamoli gradonačelnika” i “Milane, dođi da te zagrlim”, Bandić ipak nekim čudom nije pušten na slobodu, a nisu pomogle ni krunice kao i izravno prebacivanje odgovornosti za puštanje na Gospu od Kamenitih vrata. Osim Gospe od kamenitih vrata, zazivalo se Boga, ali i, što je novo u hrvatskoj pravnoj praksi, u pomoć se pozvalo sve ostale svece, božji narod i anđele. Nakon što Bandić nije pušten niti nakon Očenaša, prosvjednici su u očajničkom pokušaju zatvor pokušali isprazniti puštanjem Tomislava Bralića.

Novi mimohod tako je najavljen za dva tjedna, ali pitanje je hoće li do njega doći jer se jutros priopćenjem javila bolnica za psihičke bolesnike Vrapče koja najavljuje da do daljnjega nema vikend izlazaka za njene štićenike.

“Znali su oni u krugu bolnice svašta govoriti, ali, kvragu, zato i jesu tu gdje jesu. Stalno slušamo o tome kako je Sanader nevin, Vidošević pošten, a Dinamo transparentan klub. Pustili bi neke kući za vikend, a do sada nikada nismo imali nikakvih problema. Ovo je prvi put da su organizirali van bolničkih zidova i organizirali mimohod”, govori nam jedan službenik bolnice Vrapče koji je želio ostati anoniman.

“Žao nam je što će se naša odluka odnositi i na neke štićenike koji to nisu zaslužili. Imamo mi tu ljudi koji još od 95’ hvataju braniteljsku mirovinu, imamo sinova tajkuna koji su pijani gazili ljude po zebrama pa ih držimo zbog pretrpljenog šoka i slično. Ipak, nemamo izbora. Danas su organizirali skup za Bandića, a sutra će, ako im dopustimo, koalirati sa Hrastom i ući u Sabor. Tko bi ih onda pronašao među sebi sličnima”, zabrinuto zaključuje naš izvor.

Razveseli nas klikom:

0 comments