CRNI MJESEC NA CESTAMA Zbog manjeg broja prometnih nesreća sve više radnika HAC-a meso nabavlja u mesnicama

Tužna priča o uljebima HAC-a koji s poprišta prometne nesreće kraj leševa skupljaju meso koje je ispalo iz hladnjače senzibizlizrala je javnost. Predsjednik cestovnog sindikata Mijat Stanić rekao je kako radnici HAC-a životare s 6000 kuna plaće zbog čega su prisiljeni na ove drastične poteze.

Situacija je, saznajemo, posljednjih tjedana prilično dramatična jer je sve manje nesreća s poginulima.

“Što da vam kažem, nesreća je sve manje, a i kad ih bude, ne nađe se bog zna što u tim automobilima. Evo, toliko je loše da zadnjih nekoliko tjedana meso kupujem isključivo u mesnici”, tužno priča radnik HAC-a dok za vrijeme radnog vremena sjedi u obližnjoj kladionici. “Evo da sastavim parove za vikend pa ću se ići odjaviti s posla, prošlo je podne”, priča nam HAC-ovac s kojim smo pričali u petak ujutro. Kaže, zgodno mu je pričati za vrijeme radnog vremena jer popodne ima nekog posla. “Radim na vikendici, a nisam uspio dobiti bolovanje pa moram raditi kroz popodne”, tužno dodaje.

Upoznaje nas sa teškom situacijom na terenu. “Manje je nesreća, zbilja nemamo sreće. Evo, baš prošli tjedan, tri poginula, a nisam našao nego dva kila junetine. I to sam morao leševe micati”, kaže očajnički. “Prije je bilo bolje, svašta se tu moglo naći. Eto, ženi sam zaručnički prsten nabavio iz jedne totalke, samo je taj prsten ostao čitav. Pa cijeli stan sam opremio kad se vozač kamiona s namještajem zabio u ogradu. Sada, ako mrtvacu u novčaniku nađem 200 kuna mogu biti sretan”, priča nam svoju tužnu priču zaposlenik državnog gubitaša.

“Srećom, uvijek možemo koju kunu zaraditi lažiranjem cestarina, ali, znate kako je, daj ovome, daj onome, okreni janjca kumu što mi je posao sredija, rastopi se to”, priča nam HAC-ovac koji je želio ostati potpuno anoiman da se ne pročuje da petkom na poslu ostaje iza podne.

“Ej, blama i sramote kad u petak u deset dođem na posao, ko bi im objasnio da se produžila partija Pasijansa, haha”, zaključuje

Razveseli nas klikom:

0 comments