REFORMA ŠKOLSTVA: Od prvog razreda osnovne škole učiti će se MITOmatika i Uhljebiologija

Danas je na Startup srijedi, tradicionalnom događaju koji organizira Zagrebački inkubator poduzetništva, Zoran Milanović oštro opleo po obrazovnom sustavu naglasivši kako su promjene nužne.

„Djeca uče puno besmislica, evo vidite što ja sve lupetam. Da je bilo bolje školstvo, vjerojatno mi nikada ne bi palo napamet izgovoriti pola stvari, a ni Zmajlović mi ne bi bio premijer“, samokritičan je biopremijer Milanović.

Priznao je kako ministar Vedran Mornar već radi novi kurikulum za sljedeću školsku godinu. „Potrebno je predmete prilagoditi okolini u kojoj živimo. Tako će se povećati satnica vjeronauka jer ćemo se prestati lagati da smo sekularna država, ali i iz razloga što nas iz ove situacije samo Bog može izvući“, oštar je bio premijer.

Kako neslužbeno doznajemo iz sjedišta Ministarstva obrazovanja u zagrebačkoj katedrali, od jeseni će se umjesto matematike učiti mitomatika, potpuno nov predmet koji će mlade ljude već od ranih nogu učiti kada, kome i koliko novaca dati.

„U prvom razredu učile bi se osnove mita i korupcije. Ono, najblaže stvari kako postati besraman. Primjerice, djeca će se posebno učiti kako, umjesto da čekaju u redu za doktora, kažu da moraju samo nešto pitati doktoricu pa besramno ostanu dva sata u ordinaciji. To je nekakav početak besramnosti potreban za kasnije u životu. U višim razredima učit će se kako davati mito – od prometnog policajca, liječnika, medicinskih sestara, sveučilišnih profesora, svećenika, pa sve do samog vrha vlasti. Vjerujemo da će djeca time steći potrebna i korisna znanja za uspjeti u Hrvatskoj“, govori nam naš izvor sa Kapto… ovaj iz Ministarstva obrazovanja koji je želio ostati anoniman.

Također, kako sada stvari stoje, učenici viših razreda osnovnih škola dobit će predmet Uhljebiologiju gdje će se učiti osnove za uhljebljenje u državnu firmu.

Razveseli nas klikom:

0 comments