VELIKA POTRAGA U DRNIŠU Četveročlana obitelj upala u teću sa sarmama,traže ih tri podmornice

Cijelo popodne šibenska ispostava GSS-a traga za četveročlanom obitelji koja je pod još nerazjašnjenim okolnostima upala u teću sa sarmama u svojoj kući u mjestu Uništa kod Drniša i od tada im se gubi svaki trag.

“Marija mi je jučer govorila kako priprema sarme, onako ništa posebno, 3-4 tisuće komada, nek se nađe do Uskrsa”, priča susjeda Zorka koja je prijavila nestanak susjede Marije, njenog supruga, njegove majke i njihovog 21-godišnjeg sina.

“Bagerom smo muž i ja u dvoru miješali francusku salatu kad smo čuli neke vriskove. Otrčali smo do dvora Pokrovčevih, njih nije bilo, našli smo Marijinu cipelu kraj teće sa sarmama. Odmah smo pomislili najgore”, prepričava Zorka koja se prvo pomolila, nazvala ekipu Provjerenog da im ispriča što joj se dogodilo, a potom obavijestila policiju.

Na teren su izašli brojni članovi šibenskog GSS-a, odmah je krenula velika potraga.

“Godišnje imamo na desetke slučejeva kad ljudi upadnu u zdjelu sa sarmama. To je zato što ih domaćice nekontrolirano rade. Mogu biti bilo gdje, mogli su se skloniti ispod bilo kojeg otpalog lista kupusa, teren je velik i nepregledan”, priča Dubravko Gorčeta, šef potrage za nestalom obitelji Pokrovac.

Trenutno su na terenu tri podmornice koje češljaju ispod površine teće, ali su prilično ograničeni u potrazi jer je zbog velikog broja sarmi teren nepristupačan.

“To nam daje nadu da su se negdje sklonili”, kaže naš sugovornik.

Isprva teći nije mogao prići helikopter jer se iz nje dimilo pa je vidljivost bila slaba. Predvečer su se sarme ohladile pa se potrazi pridružio i jedan helikopter. On je dva sata kružio iznad teće, a potragu će nastaviti ujutro.

D.G.

Razveseli nas klikom:

0 comments