Dalmatinac se otišao tuširati i od tada mu se gubi svaki trag, vjeruje se da je ispod sedam metara leda u WC-u

Policija, GSS, vatrogasci i župnik tragaju, svako na svoj način, za 26-godišnjim Trogiraninom Marijom M. koji je jutros nestao iz obiteljske kuće.

“Bili smo svi u dnevnom boravku, to je jedina prostorija u četverokatnoj kući koja se grije. On je rekao da se ide tuširati, znate kako je to opasno u Dalmaciji u prosincu”, priča baka Slavica koja je posljednja vidjela unuka.

“Rekla sam mu, sine, pazi se, nekoliko SS oficira se u zimu 1942. godine isto tako hrabro išlo tuširati, još se nisu vratili”, priča očajna baka.

Iako je preživio mnoge zime u Dalmaciji, Marijo posljednjih nekoliko godina
živi u Zagrebu. To je, smatraju nadležni, možda moglo biti kobno. U Zagrebu su, naime, ljudi zbog plinskog grijanja navikli da se griju sve prostorije.

Marijo je, vjeruje se, podcijenio hladnoću u dalmatinskim kućama, u negrijanim prostorijama i luđački otišao bez višesatne pripreme na tuširanje.

“Grijalica iznad vrata je bila hladna, kao da nije korištena. To je možda bilo kobno. Bojimo se da je možda negdje ispod odvih 20-ak metara leda oko kade. Kopat ćemo, evo upravo smo iskopali nekoliko muškaraca sa oznakama nacističkog SS-a, tko zna otkad su tu”, priča jedan spasilac GSS-a, potraga će se nastaviti tijekom noći, a da spasiteljima bude lakše iz kuhinje je donesen i jedan kalorifer.

D.G.

Razveseli nas klikom:

0 comments