Splićaninu se prijatelji rugaju jer jedini vani ne nosi pištolj

Sedamnaestogodišnji A.R postao je predmet sprdnje u školi jer jedini iz razreda ne nosi pištolj. Na zlostavljanje koje im posljednjih dana trpi sin požalili su nam se njegovi roditelji.

“Svaki dan dođe uplakan kući jer mu se kolege iz razreda rugaju da jedini ne nosi pištolj. Pa kako da djetetu od 17 godina još damo pištolj. Za 16 rođendan poklonili smo mu nož da ne zaostaje puno s drugom djecom, al njegovi kolege svi imaju pištolje”, priča nam otac nesretnog mladića.

Split je posljednjih mjeseci postao divlji zapad. Pucnjava, probadanja, palež automobila… Brojni mladi ljudi hodaju naoružani.

“Pa on je još dijete. Ni ubost ne zna kako treba. Još da mu pištolj damo…”, otac mladića priznaje da ne zna što da čini.

Mladić kaže kako je ljut na roditelje jer mu ne daju da hoda naoružan gradom u kojem su svi naoružani.

“Kupili su mi neki jadni nož, skakavac. Svi imaju po tri četiri noža, a ja uvijek nosim iste hlače jer mi se nož samo na njih slaže. Molio sam ih da mi uzmu pištolj, bio bih im i zaprijetio kako valja ali ni to ne mogu bez pištolja”, priča mladić koji zbog nedostatka vatrenog oružja ima i lošije ocjene od svojih kolega.

“Ja moram učiti, drugi samo izvade pištolj”, priča nesretni mladić.

No, to bi se trebalo promijeniti. Već je našao posao za ovo ljeto pa će se na jesen nagraditi jednom dugom devetkom.

“A što do tada? A ništa, nadat se da neću upasti u neku uličnu tučnjavu da se ne sramotim s nožem. Samo što je to postalo sve teže. Ne možeš ni na kavu otić da se dvojica ne propucaju”, zaključuje mladić.

Razveseli nas klikom:

0 comments