Hrvatska i Srbija dogovorile neprijateljsku utakmicu!

Recite iskreno, kada ste zadnji put od početka do kraja pogledali prijateljsku nogometnu utakmicu? Recimo zajedno NE dosadi!

ZAGREB – Nogometnim svijetom poput bombe je odjeknula vijest da je dogovorena prva službena neprijateljska utakmica. Snage će, doznajemo, odmjeriti nogometne reprezentacije Hrvatske i Srbije, što će biti provjera za hrvatske navijače pred odlazak na Euro u Poljsku i Ukrajinu ovoga ljeta.

„Shvatili smo da je koncept prijateljskih utakmica zapravo u potpunosti besmislen. Na terenu trče uglavnom rezerve, pogotovo drugo poluvrijeme, dok na tribinama nema nikakvog naboja. Ovaj će susret težište svakako premjestiti na događaje na tribinama dok će događaji na terenu biti u drugom planu. S druge strane, vrh HNS-a već godima opravdano širi mržnju i netrepeljivost prema raznim društvenim skupinama. Vrijeme je da povodom toga nešto i napravimo. Ova utakmica je samo početak“- izjavio je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić.

Ovaj događaj uzburkao je duhove sa obje strane Dunava. ”Svi već godinama govore o miru i toleranciji, kao i o nekakvom oprostu. Što je s nama kojima nije do toleriranja Srba?  O nekakvom oprostu da i ne govorimo” – komentirao je Luka Podrug organizaciju ove utakmice, koju njegov HČSP u potpunosti odobrava. Utakmica će se odigrati 10.4. ove godine na stadionu Poljud u Splitu. Split je ovoga puta ipak dobio prednost nad Zagrebom. Razlog tome su, kako neslužbeno doznajemo, iskustva sa prošlogodišnje gay parade. Oduševljenje ovim ogledom koji će, vjerujemo, mnoge barem na sat-dva vratiti u devedesete ne krije ni druga strana:

”Srpski pokret obnove sa nestrpljenjem isčekuje ovaj ogled. Dosta je bilo mira i tolerisanja. Vreme je da ponovo dođe do sukoba. Ipak, bitno je napomenuti, ovo je u samoj srži ipak bratski susret jer se radi o takmičenju između Srba pravoslavne veroispovesti i Srba hrišćana” – izjavio je predsjednik SPO-a Milorad Drašković.

Da je ovaj koncept prilično zanimljiv pokazuju odjeci sa svih strana svijeta. Tako je već najavljeno da će svoje snage odmjeriti Grčka i Turska, te SAD i Iran. Iz izvora bliskih Njemačkom nogometnom savezu saznajemo da je Njemačka poslala Francuskoj zahtjev za neprijateljskom utakmicom koju su Francuzi, navodno, unaprijed predali i potpisali rezultat 3-0 u korist Nijemaca. Iz nogometnog saveza BIH stigla je vijest da je u njihovoj zemlji ova ideja tako dobro primljena da se razmišlja o osnivanju cijele lige temeljene na principu mržnje te nacionalne i konfesionalne netrepeljivosti.

Možemo se samo nadati da će se atmosfera sa stadiona prenijeti i na ulice Splita

Razveseli nas klikom:

0 comments