Hrvatska Vlada započela s izradom registra nebranitelja

”Kad bih imao 100.000 Hrvata, osvojio bih svijet” – navodno je rekao Napoleon. Što bi učinio s 4,3 milijuna?

Moj stav je blablabla blablabla bla blablabla blabla sasvim blabla blablablabla bla blabla bla blabla nebitan.

ZAGREB – Zadnjih desetak godina u hrvatskoj se javnosti mnogo spekuliralo o (ne)objavi registra branitelja. Bivša vlada na čelu sa Ivom Sanaderom, a potom i Jadrankom Kosor, to je pitanje uporno stavljala pod tepih. Aktualna hrvatska Vlada, pak, to je pitanje stavila u svoj predizborni program. Ista stvar, reći će mnogi, i uistinu činilo se tako sve do jučer kada je ministar branitelja, njih 4,3 milijuna, natuknuo da Vlada ima puno jeftinije i funkcionalnije rješenje.

I ne samo da ga ima, nego se, doznaje Sprdex, već krenulo u realizaciju registra nebranitelja. Jednom kada registar bude gotov, svatko tko se na njemu ne nađe automatski će se smatrati braniteljem.
”Zadatak ne bi trebao biti previše zahtjevan. Prema našim pretpostavkama registar nebranitelja obuhvaćao bi između 700 i 900 ljudi, svakako ne više od ove posljednje brojke” – saznajemo od dužnosnika ministarstva uprave koji je želio ostati anoniman.

Prijedlog Kaptola da obavi prigodni blagoslov 4,3 milijuna branitelja, po akcijskim cijenama, kako doznajemo, prihvaćen je. No, nažalost nije prihvaćen i prijedlog HDZ-a prema kojem bi se uvela kategorizacija branitelja i to na način da postoje branitelji, nadbranitelji, superbranitelji i tuđmani te nas u skorije vrijeme zasigurno očekuje nekoliko veselih sjednica Sabora.

Na tragu ovih informacija stupili smo u kontakt s Branimirom Domagojem Horvatom, prema novom registru, braniteljem-tuđmanom:
”Mislim da je ovaj zakon pravedan! Ostvarujem sve uvjete da se proglasim braniteljem-tuđmanom. Člansku iskaznicu HDZ-a napravio sam prije 1995. godine, bio sam u ratu i zadobio ozljede koje su me koštale mnogih radosti u životu. U rat sam otišao u osmi mjesec 1995. godine, 2 dana prije nego što je završen, a od posljedica neprijateljskih rafala sam 2008. godine pijan pao s krova kuće te mi je amputiran prst desne noge. Ovaj zakon vratit će mi davno izgubljeno dostojanstvo. Ja jesam tuđman” – siguran je Branimir iz Ogorja.

Kao reakcija na najavu objave registra stiglo je i priopćenje iz vrha oporbenog HČSP-a:
”Blablablalbala rat blablablabla neprijatelji države blablablabla. Blablablablablabla bla blablabla blablabla blablaba jugounitaristi. Bla blalblablabalbla bla blabla udba bla bla blabla blaženi Stepinac. Blablabla četnici blablabla stoljetno blablabal bla bla bla blablabla blablabla euroslavija. Blablabla blabla blablablabla kralj Tomislav blabla blablabla Ante Pavelić blablabla bla blablabla. Blabla kroatofobi blablabla bla blabla judeomasoni blablabla blablablabla mrze sve što je hrvatsko i zato smo mi protiv objave registra.
Za dom blablabalbalbla.

Razveseli nas klikom:

0 comments