Pao sa 60 kilograma knjiga

Mladić je navodno dio tzv. ”Silicijskog klana” koji već 20 godina kvari balkansku mladež.

Ne brinite, zaplijenjena roba već je na putu za vječni zaborav u zatvorenom spremištu NSK

BAJAKOVO – Nedavno je većina medija iznijela fascinantne rezultate istraživanja u kojima je ustanovljeno da su Hrvati u samom europskom vrhu kada je riječ o nečitanju knjiga. Isto je istraživanje donijelo potvrdu ranijih pretpostavki, a to je da Hrvati najviše vole nečitati klasična djela, a posebno su nečitani Dostojevski, Tolstoj i Krleža.

Uistinu je fascinantno kako knjižničarski lobi u eri interneta i filmova snimljenih prema knjizi još uvijek pokušava podvaliti knjigu kao sredstvo zabave, a o snazi ovog masonskog ceha dovoljno svjedoče i sinoćnja događanja na graničnom prijelazu Bajakovo.

Granična  policija jučer oko 20 sati zaustavila je sumnjivi automobil kojim je upravljao dvadesetpetogodišnji Valentino M. te je nakon pretresa pronašla oko 60 kilograma knjiga. Da nesreća bude veća, među knjigama je bilo nekih vrlo ozbiljnih naslova kao što je ”Zločin i Kazna”, a posebno je šokantno izgledala Nietzscheova ”Genealogija morala”. Istu večer policija je ušla u stan optuženom mladiću te u njemu pronašla još 30 kilograma klasičnih djela ruskog realizma i proze u trapericama. Valentino M., koji ranije nije imao nikakvih prekršaja pravdao se da je knjige koristio samo za osobnu uopotrebu, nikako za raspačavanje među mladima. Također, policajce je pokušao uvjeriti  da ga je na grotesknu naviku čitanja natjeralo siromaštvo te činjenica što kao dječak nije imao niti kompjutera niti Playstationa. Iz policijske uprave javljeno je da je među knjigama bilo mnogo filozofskih djela prepunih teških riječi ”koje je teško čitati, a kamoli izgovoriti”. Također, neka od djela duža su od 250 stranica, nemaju nikakvih slika i prijelaz između poglavlja nije odvojen praznom stranicom što ovaj grozni zločin čini još ozbiljnijim.

Što će biti s knjigama za sada ostaje nepoznanica. Pretpostavlja se da će biti pohranjene u posebne ustanove u kojima se čuvaju knjige, takozvane “knjižnice” u koje zalaze marginalni djelovi društva, uglavnom hipsteri s Filozofskog, poneki intelektualac i Slaven Letica.

Razveseli nas klikom:

0 comments