Šah: Nove kontroverze oko zimskih transfera

Djeca okorjelih kriminalaca i nogomentih menedžera koriste šah kao platformu za dokazivanje roditeljima da će jednog dana biti spremni za preuzimanje obiteljskog biznisa.

Vratio sam kraljicu dok on glumi domara

OGULIN – Iako je prijelazni rok za šahiste i šahistice završen još 15.02., još uvijek se ne stišava bura oko kontroverznog prelaska Saše Martinovića iz Bibinja u zadarski ”Casper”. Netom nakon završetka prijelaznog roka kuloarima su počele kružiti priče kako iza transfera stoji tzv. ”Arbanaški lobi” koji već duži niz godina kontroverznim metodama dovodi igrače u klub kojeg vole nazivati ”najboljim i najhrvatskijim klubom u zemlji”.

Martinović za sada nema komentara na ove priče te moli medije da ga prestanu opsjedati kako bi se mogao koncentrirati na predstojeće partije.
”Ne zanimaju me nikakve priče. Nitko me nije vozio u prtljažniku, nitko mi nije prijetio niti postoji ikakav lobi koji je utjecao na moju odluku. Za ”Casper” navijam od djetinjstva, sjećam se kao danas kada je legendarni Boško Banović matirao protivnika u 3 poteza. Kada sam čuo usklike obojice gledatelja prošli su mi trnci čitavim tijelom i baš tada sam se zakleo kako ću jednog dana i ja zaigrati za ”Casper”. Taj dan je napokon došao i molim vas da mi ga ne kvarite” – oštar je bio Martinović, poznat i kao ”Francuska revolucija” zbog surovosti kojom okida glave (šahovskim) kraljevima.

Inače, kako javlja zadarski portal ezadar.hr, U prostorijama ŠK Zadar večeras će se održati tradicionalni tjedni brzopotezni turnir: Očekuje se nastup šahista iz Nove gradiške, Kali, Privlake, Novigrada i Zadra. Početak je u 19 sati.
U klubu, koji će tjedne turnire održavati i utorkom, uvedena je i novina. Zbog teške financijske situacije, klub više nema domara, pa će umjesto njega u klubu pojedini šahisti dežurati tijekom čitavog tjedna.
Protiv ove odluke su se, navodno, pobunili lokalni kriminalci i narko-dileri koji nakon teškog dana na poslu vole kroz zatvoreni prozor navratiti u prostorije ŠK ”Zadar” i baciti cjelonoćni brzopotezni turnir.

Od preostalih vijesti iz ovog plemenitog sporta valja istaknuti i kako su izvučeni parovi svjetskog prvenstva u dopisnom šahu. Hrvatska u prvom kolu, koje je na rasporedu od ožujka ove godine do travnja 2014., igra protiv prošlostoljetnih četvrtfinalista – Francuza.

Pravila Svjetske dopisnošahovske federacije nalažu da prvi potez mora biti službeno poslan poštom koja je, usprkos postojanju modernije tehnologije, i dalje glavni način prijenosa poteza. Iako javnost traži da na ovom prvenstvu za slanje poteza bude korišten internet, većina reprezentacija tome se usprotivila jer im je u interesu da potez putuje što dulje čime se dobiva dodatno vrijeme za kombiniranje protivničkih i smišljanje vlastitih poteza. Valja naglasiti da je grad domaćin hrvatske reprezentacije na ovom prvenstvu Ogulin. To znači da će se nakon svakog primljenog poteza reprezentativci tu okupljati i smišljati buduće poteze.

Zahvaljujući nemalim donacijama naših sponzora, mesnice ”Brko” iz Dugobaba i caffe-bara/kladionice/trgovine na veliko/ljekarne ”Okaš” iz Zagvozda ekskluzivno na Sprdexu pratite live tekstualni prijenos svih mečeva.

Hrvatska – Francuska:
(Hrvatska): Pijun na F4

Razveseli nas klikom:

0 comments