Hrvatica nominirana za Nobelovu nagradu nakon što je lajkovima na Facebooku nahranila 4 sela u Africi

Na naš upit hoće li, poput Nikole Tesle, odbiti nagradu ukoliko je bude morala dijeliti s nekim nebitnim borcima za ljudska prava u Sjevernoj Koreji Marica odgovara: ”WTF, neću”.

Mbongwana, vidi, stigla riža od lajkova

POŽEGA – Marica Stipančić, dvadesetogodišnja studentica visokog učilišta Baltazar Adam Krčelić u Velikoj Gorici, rodom iz Požege, bit će kandidirana za Nobelovu nagradu. Iako djevojka ni sama u početku nije znala za što je točno nominirana, kada smo joj javili nije krila oduševljenje:

“Nedavno sam pisala seminar iz ekonomije na temu “Razvoj turizma u požeškoj kotlini” kojeg je i profesorica Mrcić pohvalila jer je imao sasvim malo gramatičkih pogrešaka. Uglavnom, č i ć. Mislila sam da me nominirala za Nobelovu nagradu za ekonomiju ili možda književnost, ali mir mi je uvijek bio najdraža kategorija. Iznimno sam ponosna”.

Marica, naime, već godinama svakodnevno na Facebooku ”lajka” stranice na kojima se ”lajk” mijenja za dolar, a što se na kraju, jasno, donira gladnim ljudima diljem Afrike. Koliko je ”lajkova” pretvorila u dolare ni sama ne zna:

“Pojma nemam. Vjerojatno nekoliko milijuna. Ma takva sam vam ja, novac mi ne znači ništa ako ga ne mogu podijeliti s manje sretnima. I ne ”lajkam” samo hrvatske grupe. ”Lajkam” sve. I što razumijem i što ne razumijem. Jednostavno volim davati. Neke engleske grupe ”lajkove” za gladne Afrikance ne pretvaraju u dolare, nego u funte. Za takve grupe otvarala sam čak i lažne profile” – svojoj maloj nepodopštini smije se ponosna Marica.

Na naše pitanje kako može biti sigurna da navedene stranice ”lajkove” mijenjaju u dolare Marica kaže: “Ma o čemu pričate. Pa naravno da to netko zaista razmijeni u dolare i pošalje u Afriku. Hahaha to je još jedna šala za 5. april. Mislili ste da ne znam za to? Moj dečko me već uhvatio na foru kad je odglumio da spava u krevetu s moje dvije frendice. Ajoj, pa nije valjda da me i vi zezate za Nobela?”

Nakon što smo je uvjerili da je uistinu nominirana, Marica nastavlja:
“Pa niste nikad vidjeli ni Todorićevu imovinsku karticu pa isto znate da je bogat”. Ovaj argument nas je toliko dotukao da smo se svi u redakciji istog trenutka uključili u grupu “Feed Africa with just one click”.

Da samaritanka Marica putem Facebooka ne pomaže samo gladnima, uvjerili smo se letimičnim pogledom na njen profil. Naime, uz 200 albuma posvećenih sebi, tu se nalaze i čak 3 albuma prepunih slika napuštenih slatkih štenaca koje treba udomiti. Ovim putem, kaže, želi potaknuti spašavanje životinja iako u njenom prostranom domu nismo vidjeli nijednu udomljenu životinju:

“Alergična sam na dlake. Inače bi udomila nekog psa, ali zaista nemam vremena. Fuuuuuj pauk, ubijte ga, ubijte ga!!!”.
Osim brige za gladne i životinje, Marica se svakodnevno trudi da od svojih 4.999 virtualnih prijatelja učini bolje ljude savjetujući im da ne govore loše o drugima te da se ne bave tuđim životima i ogovaranjem.

Iako je nezahvalno prognozirati hoće li Marica osvojiti ovu prestižnu nagradu, ukoliko netko u zadnji tren ne ponudi rješenje izraelsko-palestinskog sukoba, svi se slažu kako će Hrvatska, sasvim zasluženo, dobiti svoju prvu Nobelovku.

Razveseli nas klikom:

0 comments