Zdravko Mamić priključio se debatnom klubu zagrebačke IV. gimnazije

Veliki Zdravko konačno je shvatio kako njegove čudesne retoričke sposobnosti propadaju u raspravama s intelektualno nedoraslim novinarima i političarima.

ZAGREB – O kakvo li je samo veselje vladalo ovoga popodneva u IV. Gimnaziji u Zagrebu kada je profesorica Mirella Kosar objavila kako debatnom klubu u ljetnom prijelaznom roku pristupa, glavom i bradom, Zdravko Mamić. Poznat kao čovjek na kojeg argumenti nemaju apsolutno nikakav utjecaj, Mamić, u debatnim krugovima poznatiji kao Supermam, u dosadašnjoj karijeri nije izgubio niti jedan jedini verbalni duel.

Iz ovog razloga već 20 godina ga vrbuju mnogi debatni timovi u zemlji, ali, sve do sada, on je svoj zanat odlučio kaliti na odvjetnicima, novinarima, sportskim djelatnicima, političarima i općenito svakom naivcu kojem je palo napamet da Mamiću postavi argumentirano pitanje. On ne argumentira, on istinira. Službeni je to termin za debatni kopernikanski obrat u kojem protivnika, koji vas napadne izrazito jakim argumentima, zbunite neartikuliranim glasanjem, luđačkim pogledom i prostačkim neologizmima te zatim taj koktel verbalnog vakuuma proglasite istinom koju ste, kako ne bi povrijedili nevine, nesebično čuvali za sebe.

”Veoma smo uzbuđeni. Već duže vremena potajno se nadamo kako ćemo na državnom prvenstvu braniti logički u potpunosti neodrživu tezu i, naravno, pobijediti. Do sada su to bile puste sanje, ali s Mamićem je sve moguće. Ne mogu govoriti o detaljima, ali vjerojatno je da ćemo pokušati dokazati kako je Milan Ivkošić ozbiljan novinar. Hahaha znam, znam, ali pobjeda s ovom temom bi nam osigurala debatnu besmrtnost” – izjavila je za Sprdex profesorica Kosar.

Do samog Mamića jedva smo uspjeli doći. Kada je čuo da smo novinari koji nisu na njegovom platnom spisku, pokrenuo je svoju oralnu mašineriju i uvjerio i nas same da pišemo laži. Naravno, ne tim riječima. Iako je njegovu flambojantnu retoriku teško reproducirati, ovdje ćemo vam ipak pokušati donijeti djeličak genijalnosti:

Supermam: ”Koji je vama kurac? Koji ste vi kurac? Zorane, daj provjeri ‘ko je taj Sprdex? Jel ih mi plaćamo? Smrdi mi to na Index.

Zoran: ”Šefe, nema ih na platnom spisku. Pod S imamo samo Sportske, a i oni se nešto nećkaju otkad je Jutarnji otkazao. Čičak, Bandić, Židak, HRT, Hloverka, Marković, S, S, S, nema šefe, ostao samo Srebrić pod S.

Zdravko: ”U pičku materinu. Čujete Sprdex. Znam ja vas. Samo lažete izrodi jedni. Evo vam 20.000 eura, pišite, šta ja znam. Zoki, koju ono priču sad prodajemo medijima?

Zoran: ”Badelj ide u Barcelonu”

Zdravko: ”Eto ga. Pišite tamo da Badelj ide u Barcelonu i učinite nešto od tog vašeg portala. Pogledajte na što liči. Ružan je, razumijete vi mene, krvi bi dao za vas. Eduardo je moj sin. Ubijte me, ne dirajte Hrvatsku. Volim vas htjeli vi to ili ne. Raspnite me. Ajde fino, dobri ste vi momci”.

Sve faze istiniranja

Razveseli nas klikom:

0 comments