Zoran Milanović: ”Lagao sam da sam ateist samo kako bi izgledao pametnije”

Čini se da smo napokon dobili objašnjenje za neobjašnjive odluke nove Vlade.

Da zabranim kondome? Ajde može

ZAGREB – Kao i u svakoj predizbornoj kampanji, tako se i u ovoj posljednjoj svaki izborni kandidat susreo s veoma bitnim, pače društveno krucijalnim, pitanjem o vlastitom odnosu prema religiji. Nakon što je davnih godina Ivica Račan probio led ne izjasnivši se kao katolik, taj nevjerojatno hrabri potez ponovio je i Zoran Milanović javno se deklarirajući ateistom.

No, da nešto ozbiljno ne štima s njegovim navodnim svjetonazorom postalo je jasno već u prvim danima vladavine Kukuriku koalicije. Jedna od prvih odluka novog premijera bila je dodjela dodatnih 5 milijuna kuna iz proračuna Crkvi, zatim je s gnušanjem odbio reviziju ugovora s Vatikanom, zakleo se na državnu potporu Crkvi dok god je on premijer, a kap koja je, čini se, prelila čašu bilo je povlačenje zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, pogađate, usljed pritiska s Kaptola.

Nakon najnovijeg povijanja kičme pred Crkvom upalile su se lampice za uzbunu čak i među najgovorljivjim pristašama vladajuće koalicije, a, iako je mjesecima uspješno izbjegavao svaki oblik javnog govora, čini se da je i premijeru konačno prekipjelo. Na izvanrednoj press konferenciji sazvanoj za sutra ujutro Milanović će šokirati naciju, a samo na Sprdexu čitajte ekskluzivnu izjavu prije sutrašnje senzacionalne konferencije:

”Gledajte, sigurno da mi nije lako. Nisam ponosan na to što sam učinio, ali pritisak je jednostavno bio prevelik. Kada bih otišao u Bruxelles i rekao da sam vjernik, ljudi bi reagirali s podsmijehom. Kao ha-ha, evo ga, još jedan vjernik iz Hrvatske, ‘ajmo se kladit za koliko će u zatvor zbog krađe. Ovako mi je bilo lakše, ali jednostavno više ne mogu skrivati istinu. Nisam ponosan na to što sam učinio, ali ne vjerujem da bi dobili izbore da sam ranije rekao istinu. Te proklete komunjare nikad ne bi glasale za vjernika” – tihim će glasom Zoki.

”Ne radi se tu samo o meni. Postoji čitav niz drugih vjernika koji lažu čak i svojim najmilijima. Ta zaboga, Matija Babić je izjavio kako je prije izbora bio na 2-3 večere sa mnom, ali nije imao hrabrosti reći kako smo prije toga bili na ispovijedi. Predsjednik Josipović svake nedjelje ministrira u Mati slobode na Jarunu. Čačić, Pusićka, Kajin i ja smo cimeri na seminarima fra Zvjezdana Linića… Sad će se neki naljutiti, ali vrijeme je da izađemo iz ormara. Mea culpa. Alea iacta est. Homo homini lupus.” – u svom stilu nastavlja premijer.

”Jesam, vjernik sam. Gadi mi se sama pomisao da djecu usvaja bilo tko osim katoličkog bračnog para koji ne koristi kontracepciju. Gnušam se pederskih parada po ulicama. Izbaciti vjeronauk iz škole!? Da se mene pita utorkom bi se učio samo vjeronauk. Ah, kako je lijepo konačno govoriti slobodno”.

Razveseli nas klikom:

0 comments