Zbog potreba emisije ”Lijepom našom” Hrvatska će se morati teritorijalno proširiti

Iz HČSP-a su na HRT poslali pismo koje se još uvijek dešifrira i oko 4000 komada oružja.

Dođe li, ne dao Bog, do ukidanja Lijepom našom, očekuje se i stopostotni pad javnih nastupa Kiće Slabinca

PRISAVLJE – Uskrsni blagdani bili su sve samo ne mirni za mnoge djelatnike Ministarstva obrane i uredništva zabavnog programa HRT-a. Naime, kako Sprdexovi izvori javljaju, već mjesecima traje tajna prepiska o vojnim akcijama koje bi se u kratkom roku hitno trebale povesti protiv neke od susjednih zemalja, ako ne i više njih. Iako je situacija u regiji posljednjih 1500 godina krajnje napeta, razlozi koji stoje iza ovog plana su za mnoge neočekivani, iako, složit ćete se, opravdani.

Naime, jedna od najpopularnijih emisija HRT-a, Lijepom našom, nakon dvadesetak godina emitiranja ostala je bez mjesta u kojima se može snimati. “Stvar je jednostavna. Sva mjesta u Hrvatskoj su iskorištena. Emisija se snimala u svakom selu i zaselku, a prošlotjedni domaćin, Čujića Krčevina, bilo je posljednje mjesto u Hrvatskoj u kojoj još nije bilo nastupa. Ekspanzija na neku od susjeda je neminovna. Treba nam mjesta za nastavak snimanja!” – iskren je u telefonskom razgovoru bio Branko Uvodić.

Na relaciji HRT – Ministarstvo obrane traju pregovori koje bi se područje moglo vojno pripojiti Hrvatskoj. Najizglednije je da će se prvo udariti na Vojvodinu što bi, prema prvim procjenama, trebalo osigurati dovoljan broj zabitih vukojebina za još dvije godine redovitog emitiranja Lijepom našom. Navodno su s Programskog vijeća HRT-a još prije nekoliko mjeseci predložili Vojvodini da se odcijepi od Srbije, što je prvi korak u pripajanju iste Hrvatskoj. Iako su iz srpske Vlade stizali oštri tonovi prema Hrvatskoj, s HRT-a su zaprijetili da će, u slučaju da se službeni Beograd bude bunio, pojačati svoje odašiljače na Dunavu te HRT-ov ”zabavni” program puštati diljem Srbije. Sada je, dakle, mnogo jasnije zašto je izostala uobičajena salva uvreda i poziva na rat od strane 70% srpskih političara uvijek kada se spomene riječ ”odcjepljenje”. Iako na hrvatske prijetnje programom HRT-a u Srbiji još uvijek nemaju adekvatan odgovor, neslužbeno doznajemo kako su, pod pokroviteljstvom Vlade i Ministarstva prosvjete, Emir Kusturica i Bora Čorba započeli s montažom igrano-dokumentarnog filma koji donosi istinu o podrijetlu Hrvata iz rimske kanalizacije.

No, budući da smo prije 20-ak godina svjedočili tome kako završavaju pokušaji teritorijalnog širenja, neke umjerenije struje na HRT-u se zalažu za povećanje broja sela na način da se postojeća naselja podijele na dva ili više manjih.
”Zašto ne? Znate li vi da je Budimpešta nekad bila Budim i Pešta. Mi možemo obrnuto. Za 100 godina se nitko neće ni sjećati da su, recimo, Sp i Lit nekad bili jedno selo. Veći broj općina potakao bi zapošljavanje u državnoj upravi, tu ima posla za 300 000 Hrvata, razmislite ljudi, Lijepom našom bi se riješio problem nezaposlenosti” – izjavio je kasno sinoć predsjednik uprave HRT-a, Josip Popovac.

Teško je naći manu ovoj logici. Pridružite se i vi apelu za spas drniških ojkaša, slavonskih tamburaša i nacionalnog zanosa Branka Uvodića.

Razveseli nas klikom:

0 comments