Stotinu talijanskih fašista biti će gosti iznenađenja na HČSP-ovom skupu

Organizatori se  nadaju da će se pozivu ipak na kraju odazvati i srpski nacionalisti jer je ovakav događaj bez njih besmislen.

Vjerujemo da će slika nacista u Zagrebu iz travnja 1941. mnogima na skupu biti ideja vodilja za budućnost

ZAGREB – Galama koja se posljednjih dana digla oko konferencije nacionalista, koja se treba održati sljedećeg vikenda, još nije dobila epilog. Iako većina medija najavljuje ovaj nacionalistički skup kao prvi međunarodni skup ekstremista, čitatelji Sprdexa znaju da to nije tako jer je Sprdex već pisao o sličnim događanjima u Srbiji koje možete pročitati ovdje.

Ipak, iako se čini kako će predstavnici srpskih ekstremista izostati, ovaj skup bi ipak trebao imati svoje glavne zvijezde. Kako se šuška po fašističkim forumima i opskurnim stranicama iz samog šupka interneta, svekoliku nacionalističku europsku feštu trebali bi uveličati, kako saznajemo, predstavnici talijanskih fašista koji će opisivati svoja iskustva zadnjih pedesetak godina u borbi za pripajanje Dalmacije i Istre matičnoj Italiji.

“Prema mojim informacijama očekuje se isprika predstavnika HČSP-a prema gostima iz Italije kojima su titovi (naš izvor je inzistirao da pišemo malim slovom, op.ur) banditi oduzeli Dalmaciju i Istru te je pripojili Hrvatskoj. U vezi toga govoriti će neki uvaženi fašisti koji su četrdesetih godina živjeli u Dalmaciji odakle su zvjerski protjerani” – obaviještava nas jedan od simpatizera skupa koji je želio ostati anoniman. Na pitanje kako komentiraju činjenicu da su neki od gostiju u prošlosti, a i sadašnjosti, govorili i radili protiv hrvatskog naroda, naš izvor nam je samo kratko rekao: “To nije bitno. Nije bitno koga se mrzi, samo je bitno da se mrzi. Ne možemo biti isključivi i negirati tuđe pravo na mržnju, makar ta mržnja bila uperena prema nama. Pa i ja, naprimjer, navijam za Dinamo, a mrzim Hajduk. Ipak ću priznati da je neki gol Hajduka Dinamu bio dobar” – zanimljivu nam usporedbu daje naš izvor.

Da se razbije monotonija višesatnog desničarenja, u planu je i nagradna igra u kojoj će sudionici morati objasniti zašto su upravo oni najsuperiornija nacija. Tko bude najuspješniji dobiti će pravo na posjedovanje grada Zadra što bi se trebalo pobjednicima predati prilikom sljedećeg većeg ratnog sukoba.

Ne preostaje nam drugo nego vidjeti kako će ovaj skup nacionalista, nezabilježen u Hrvatskoj od četrdesetih godina 20. stoljeća, proteći. Sudeći po uzvanicima, možemo očekivati da ni slučajno neće proći u miru.

Tko zna, možda će neki od sudionika koji dolaze u Zagreb doći jednoga dana opet u Hrvatsku. Ali s puškama, tenkovima i ostalim omiljenim rekvizitima mnogobrojnih uzvanika ove manifestacije.

Razveseli nas klikom:

0 comments