Razgovori o promjenjivom vremenu potisnuli u drugi plan priču o izborima u HDZ-u

Nakon dugih 3 tjedna izbivanja, vrijeme je opet prvo na listi interesa hrvatskog naroda.

Zašto nosiš kaput Marija? Šesti je mjesec

HRVATSKA – Prema najnovijim rezultatima Instituta kafanskih priča i slučajnih razgovora samo dva dana nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u došlo je promjene na čelu najčešće teme za razgovor većem broju hrvatskih kafana i klupica ispred dućana. Iako su cijelu nedjelju i ponedjeljak izbori u HDZ-u, očekivano, bili glavna tema većine priča, već je utorak popodne došlo do neočekivanog obrata. Naime, uslijed loših vremenskih prilika koje se najavljuju sljedećih dana, većina ljudi razgovore o HDZ-u zamijenila je uvijek popularnom pričom o stanju u atmosferi.

Svaka generacija ima svoje brige oko vremena:

“Baš sam se veselila piti sa prijateljima na klupici kod Starog groblja. Dosta mi je više stanova i zatvorenih prostora” govori nam dvadesetogodišnja Marica iz Slavonskog Broda kojoj je kiša, da prostite, usrala subotnje planove za opijanje.
S druge strane promjena vremena najteže je pala starijim sugrađanima koji sve teže drže korak s pomahnitalim vremenom. Ivo iz Bibinja u potpunosti je zaboravio na što se treba žaliti:

”Kad je sunce obično se žalim na tlak i vrućinu. Kad je hladno onda kukam u vezi križa i propalih usjeva koje nemam. Jutros sam se probudio i bio sam totalno zbunjen. Na kalendaru je pisalo: žaliti se zbog tlaka, ali vani je padala kiša. Odlučio sam riskirati, rekao: ”a joj, ‘oće li popustit ova vrućina više” i evo me sad u staračkom domu, navodno senilan. Globalno zatopljenje? Bravo, znanstvenici, ma bravo, pizda vam materina”.

S Instituta procjenjuju da će vremenske nepogode ostati glavnom temom sve do sljedeće značajnije anticiklone, a tada će ih, sasvim sigurno, zamijeniti razgovori o Europskom prvenstvu.

Što se ovoga tjedna tiče, razgovori o unutarstranačkim izborima u HDZ-u i dalje drže visoko drugo mjesto. Treće mjesto zauzimaju uvijek prisutne priče o krizi i o tome kako je prije bilo bolje. Četvrta omiljena tema među Hrvatima su ustaše i partizani, koji su pali za dva mjesta, dok se na peto mjesto priča probila državna matura. Valja napomenuti kako je ovo najniži plasman razgovora o ustašama i partizanima u zadnjih 60 godina. Umjetna oplodnja je na visokom šestom mjestu, a Severina je nakon dugo vremena ispala iz top deset priča. Najveće iznenađenje sezone je Eurosong o kojem ne priča apsolutno nitko te se nalazi na 1021. mjestu. Odmah ispred priča o karijeri Borisa Mikšića i kvalitetnim člancima iz ”24 sata”.

Razveseli nas klikom:

0 comments