Mladen Grdović snimio 35. album u karijeri. Odgovorni u bijegu?

Album nosi naslov ”Za tebe živim ja”. Grdovićeva žena je s gnušanjem odbila pomisao da se radi o njoj.

Bježi, neznani zlikovče, samo bježi

ZADAR – Htjeli vi to ili ne, Mladen Grdović je snimio, pretpostavljamo jer se nismo usudili brojati, 35. album u isto toliko godina dugoj ”karijeri”. No, ne bi se začudili da je popularni Mlađo prešao i troznamenkastu brojku izdanih albuma budući da mu za tekst, aranžman, glazbu i snimanje spota treba u prosjeku 18 minuta. S pauzom za bevandu.

Bilo kako bilo, netko iz Croatia Recordsa rekao je: ”Može” na ideju o novom Grdovićevom albumu, a na organima vlasti je da se utvrdi identitet počinitelja ovog kaznenog djela zbog kojeg će se mnogi tek sa sjetom prisjećati svojih funkcionalnih bubnjića, čekića, nakovnja i stremena.

Iz naših dobro obaviještenih izvora doznajemo kako se objava ovog albuma priprema već 12 dana, odnosno još od objave posljednjeg studijskog izdanja Mladena Grdovića. Iako su mnogi bili skeptični u vezi toga je li uopće moguće po 35. put snimiti album s jednom istom pjesmom, Mladen ih je na sebi svojstven način razuvjerio.

Naš izvor dodaje i kako je nešto prije službene objave albuma čitava stvar gotovo neslavno propala. Naime, Mladen je par dana prije snimanja krenuo pisati tekstove pjesama i susreo se s nevjerojatnim problemom. Budući da svaki njegov album sadrži 99% riječi s prethodnog albuma, potrebno je tu i tamo ubaciti kakav talijanizam da se nesretnim slušateljima oteža razumijevanje ”teksta”. Također, ovo je nužno kako bi mediji mogli pisati da je, za razliku od svih prethodnih, baš ovaj album inspiriran talijanskom kanconom. Ali, 35 godina karijere nije malo i Grdović je tokom godina istrošio apsolutno sve riječi talijanskog porijekla poznate hrvatskom jezikoslovlju.

No, nesrećom, u pomoć je tada uskočio Tomislav Bralić koji je samo za ovu prigodu smislio novi talijanizam: picašinjal koji ne znači apsolutno ništa i savršeno se uklopio u tekstove čak 6 od 12 pjesama na albumu. Kamen vamo, more tamo, pokoja drača i maslina i album je bio gotov prije jutarnje bevande.

Nadamo se kako će odgovorni za ovo gnjusno djelo biti uskoro privedeni ruci pravde, a dotad vas pozdravljamo s ulomkom iz nove Grdovićeve pjesme:

”La la la la la zašto si od mene otišla
Zaplakat će stara drača, kanut suza na rub gaća
More mi te opet ote, proklet li si ti živote
Težak kamen, pluta sinjal, more, suza, picašinjal

Razveseli nas klikom:

0 comments