Lokalni klošar priznao da nikada nije imao priliku zaigrati u Hajduka

Autor ovog članka također je završio svoju nogometnu karijeru radi tričavih pet tisuća maraka što ga je dijelilo od prve postave Hajduka. I zbog netalentiranosti!

"Ma jesan bogami. Sam san trenira i balunon san skinija srpski avion. Ma nikoga nije bilo da to vidi, a vojska je kasnije sve zataškala. Ma kunen se, šta bi laga"

ŽRNOVNICA – Mate Alinić (32) lokalni klošar i najčešći posjetitelj lokalne kladionice najzad se, nakon 15 godina malograđansko-klošarske karijere, slomio i prijateljima priznao da nikada nije imao priliku igrati u Hajduka. Mate već godinama sebe i druge uvjerava da je bio najveći talent u Primorca i da ga je jedanput čak „gleda skaut Bajerna i zva na probe u Njemačku.“ Kao svaki pravi Dalmatinac, Mate je, naravno, poziv Bayerna odbio te čekao poziv jedine ljubavi- Hajduka.

Godinama Mate priča o tom kišnom utorku davne ’96-te i zvonjavi telefona. „Mate, nema kruva na terenu dok tebe nema. Sutra da si na Poljudu“ priča je koju znaju sve konobarice od Podstrane do Sirobuje. Naravno, Mate nikad nije znao objasniti kako je u svakoj njegovoj priči drugi trener koji ga je zvao, ali te pametne ateiste Mate je uvijek znao razuvjerit lijevim krošeom.

„Kako san ja ovakve zabija. I sad se sićan livice u devedesetoj Zmaju usrid Makarske. Bog te jeba, šta su popizdili, do Brela su nas kamenjen gađali i psovali mater“ prepričao je Mate općepoznatu zgodu zadnji put kada je Robben u finalu još jednu loptu lansirao na vrh Alianz Arene. Sasvim razumljivo, ovo ga je sjetilo na davni derbi Primorac- Zmaj, juniorska liga jug, kada je Mate poentirao za 1-0 trenutak prije nego će sudac Škeferagić iz Medova Doca odsvirati kraj.

No, jebiga, tu dolazi ono „ali“ koje čini da danas u finalima gledamo Messije i Riberye, a ne Ronalda iz Žrnovnice koji je, priča se, dugoračkom Orkanu jednom uvalio peticu u petnaest minuta. „Tražija trener pet iljada maraka da igran u Hajduka. Nije da nisan ja ima. Nego nisan tija dat. Iz principa. Kužiš. Al bi ti drugačije“ govori nan Mate i poteže pelinkovac. “Ma nu jeba ga bog. Talijani izgubili od Rusa” mijenja temu Mate i pokazuje iskrižani tiket na kojemu ga je opet ”zajeba samo jedan par”.

Priča o Mati, nažalost, nije izdvojen primjer. Dalmacija je puna neotkrivenih talenata koje od čuvanja šanka i čuvanja Christiana Ronalada dijeli uvijek tih jebenih 5000 njemačkih maraka koje je trebalo dat nekom funkcioneru splitskog prvoligaša. Iako je Mate službeno priznao da sebe i druge laže već 15-ak godina, ipak ne znači da Mate već sutra, novoj konobarici Kristini, za vrijeme jutarnje kave u stobrečkom Acapulcu neće ispričati dogmu o Mati, Hajduku i pet iljada maraka. I tiket na kojem će opet nedostajati jedan par.

Razveseli nas klikom:

0 comments