Bayern- Arsenal 0-2; Robben tvrdi: „Nisam znao za pravilo da smijem dodavati suigraču“

Ajmo sad svi skupa: „Nogomet je igra koju igraju dvadeset i dva igrača, a uvijek pobjeđuju Nijemci“. Je li i vama dosadila ova izreka nedavno ili vam je dosadna već deset godina?

MUNCHEN – Kao kad dalmatinski seljak pali suhu travu na njivi pa mu vatra malo pobjegne i zapali pola Dalmacije, tako je i danas Bayernu iz Munchena umalo pobjegla već servirana pobjeda iz prve utakmice. A bogami je tako i nama pobjegla ova usporedba. Iako su imali podršku publike, kao i potpunu predanost Stjepana Baloga koji vjerojatno žali što Mandžukić nije izabran za novog papu, Bavarci su na kraju poraženi od Topnika, ali su usprkos porazu ipak prošli dalje.

Dvojicu gledatelja u zadnjem redu sam istom loptom pogodio!
Dvojicu gledatelja u zadnjem redu sam istom loptom pogodio!

„Dali smo sto deset posto od sebe, ali takav je nogomet. Lopta je okrugla, tako vam je to u nogometu. Nismo prošli iako smo u ovoj utakmici bili bolji, takav je nogomet. Što da kažem, nogomet je takav“ originalan je bio heroj Arsenala, vratar Fabijanski.

Mario Gomez iz Bayerna je nastavio: „Bili smo bolja momčad, a zamalo smo ispali. Tako vam je to u nogometu. Igrali smo do kraja, da smo primili taj treći pogodak ispali bi, a zna se da se nogomet igra dok sudac ne odsvira kraj.“

Ipak, zvijezda večeri bio je Arjen Robben iz Bayerna koji niti jednom nije dodao loptu suigračima. „Što ste to rekli? Dodakanje? Dodajanje“ ne razumijem“ govori našem reporteru Robben.

„Ma ne, rekli smo dodavanje. To je ono kad primite loptu i onda, umjesto da je napucate glavom bez obzira, dodate nekom suigraču“ pokušavamo jednostavno objasniti Robbenu koncept dodavanja, ali on nas gleda kao da smo iz drugog svemira.

„Ma ne znam ja što je to. Pa zašto bi dodavao loptu koja je u mene? Da netko drugi da pogodak? Hahaha, baš ste ludi vi na Sprdexu“ čudom se čudio nama nizozemski igrač, baš kao i mi njemu.

Tek kada smo pred njega izvadili knjigu sa nogometnim pravilima, te mu pokazali neke youtube snimke drugih igrača koji dodaju suigračima, Robben je napokon shvatio što je dodavanje i zašto nogomet zovu timski sport. “Sad mi je jasno. Ipak, ne znam hoću li se koristiti tim dodavanjima. Pa što bi to bilo. Kad bih dodao jednom suigraču onda bi i drugi tražili da i njima dodam. Nikad kraja tome” nepokolebljiv je sebični Nizozemac.

Razveseli nas klikom:

0 comments