Predsjednik Europskog udruženja gluhonijemih: ”Baš lijepo od Hrvata što su izabrali nijemog premijera”

Predsjednik krovne europske organizacije koja okuplja udruge osoba s invaliditetom pohvalio je građane Splita i Zagreba zbog odabira gradonačelnika.

”Prestani me gledat Zoki. Nisam ja bio na toj operaciji! Nemoj da ti ih pokažem, vise mi do cipele”

ZAGREB – ”Ovo je dokaz svima nama kako nas hendikep nikada u ničemu ne treba ograničavati. Svi bi se mi trebali ugledati na Hrvate i njihovu tolerantnost prema različitima. Veliko hvala i premijeru Milanoviću koji se, unatoč svom hendikepu, kandidirao za tako važnu funkciju. Sanjam dan kada će i predsjednik SAD-a biti nijem, slijep ili barem nagluh” –  preko svog tumača izjavio je Michelle Bastionaire, predsjednik Europskog udruženja nijemih i gluhonijemih osoba u svom posjetu Zagrebu.

Ovim čestitkama pridružio se i Jose Manuel Barroso, predsjednik Europske komisije koji se s Milanovićem susreo u Bruxellesu: ”Svaka čast! Oduševljen sam snagom ovog čovjeka. Evo jučer me čak pokušao pozdraviti na engleskom, ništa ga nisam razumio. Čestitam hrvatskom narodu, iznenadili ste nas. Mi smo mislili da vi hendikepirane kamenujete ili takvo što”.

Jasno, do reakcije premijera nismo uspjeli doći. Prema riječima glasnogovornice Vlade Zoran je ”izrazito zauzet ne komentiranjem poskupljenja struje i splitske gay parade. Sljedeći tjedan planira ne komentirati prve rezultate turističke sezone, a ako uhvati vremena neće komentirati ni sasvim izgledne nerede naših navijača u Ukrajini i Poljskoj”.

U svom dvodnevnom posjetu Hrvatskoj Bastionaire se susreo s cjelokupnim užim kabinetom Vlade. Novinari nisu mogli ne primijetiti njegovo oduševljenje nakon upoznavanja s članovima kabineta. U neformalnom razgovoru novinare Sprdexa Bastionaire je upitao i kada su točno Liniću odstranjeni testisi. ”Ma nisu, oduvijek tako govori” razočarali smo čovjeka, ”ali svi se slažu da je Milanović nakon dolaska na vlast odstranio svoje” – vratili smo mu osmijeh na lice.

Razveseli nas klikom:

0 comments