KONAČNO UNIŠTENJE: Nakon što je preživio bombardiranje i 18 atentata čelni čovjek Islamske države pozvan u stan ministra Kotromanovića

– Ma čujem te, Barače, znam da je panika, ali zar baš oba? – zapitao se kasno sinoć u razgovoru s američkim predsjednikom hrvatski premijer Zoran Milanović koji je, nakon podužeg nagovaranja, ipak popustio te NATO snagama ustupio hrvatsku vojnu avijaciju.

Kako saznajemo, Milanović je Obami poručio da će avioni biti u zraku već u sedam ujutro, a na zapad Sirije trebali bi stići koncem kolovoza. Iako su obavještajne službe učinile sve da operaciju “Kvar” održe tajnom, islamisti su ipak osujetili savezničke planove te je, logično, širom Islamske države zavladala panika.

– Jučer smo poslali rakete na istraživačku misiju oko Plutona, nismo sigurni hoće li se uspjeti vratiti dok hrvatski MiG-ovi stignu. Već smo aktivirali i plan b, ali i tu smo naišli na značajne probleme. Nismo sigurni hoćemo li imati dovoljno romobila da svi pobjegnemo MiG-ovima – izjavio je za Sprdex jedan od vojnika kalifata kojeg smo sreli na stočnom sajmu u Drinovcu kako kupuje igrice za Playstation 4.

No, iako će snažna hrvatska avijacija sasvim sigurno doprinijeti neizbježnom raspadu Islamske države, neki svjetski moćnici strahuje da ova taktika kalifat ipak neće uništiti dovoljno brzo.

Najglasniji među njima je, kako saznajemo, Vladimir Putin koji je na utvrdu prvog čovjeka IS-a već bacio 180 bombi i pokušao oko 18 atentata.

– Bombe nisu dovoljne, to možda i preživi. Moramo biti 100% sigurni da je potpuno uništen, molim te pozovi ga u stan ministra Kotromanovića – zavapio je u telefonskom razgovoru s Milanovićem Putin koji je hrvatskog premijera zamolio i da mu za ekonomsko uništenje IS-a na dva sata ustupi Branka Grčića.

Razveseli nas klikom:

0 comments