Student počeo učiti za rokove bez da se danima žalio na nedostatak volje i težinu ispita

Ako vas grize savjest jer smatrate da bi trebali  učiti, a ne čitati Sprdex, znajte da je savjest u pravu. 

Stjepan i Frane revno se spremaju za neograničene količine slobodnog vremena koje ih čekaju nakon faksa

ZAGREB – Dvadesetdvogodišnji student povijesti, Marko Marinković iz Splita, iznenadio je sve svoje prijatelje kada je, bez prethodne najave, počeo pripremati ispite za nadolazeći ispitni rok. Marko je, naime, od ponedjeljka zatvoren u svojoj sobici na popularnoj Savi, a jedini izlazak mu je kažnjavanje odlaskom u menzu. Markovi prijatelji su frapirani. “U nedilju san ga zadnji put vidio. Izgleda je normalno. Malo se tužio na glavobolju, ali to smo pripisali subotnjem vinu od 8 kuna” – govori nam Markov prijatelj Stjepan koji ga poznaje petnaest godina te tvrdi kako Marko nikad ništa slično nije napravio.

“Ma kažen vam. Studiramo skupa već tri godine. Marko nikad nije počeo učit bez da se prethodno danima žalio na vrućinu, nedostatak volje ili teške ispite. Kao i svi uostalom, razumite?” – s čuđenjem u glasu govori nam Frane, drugi Markov prijatelj koji ne može shvatiti da je Marko hvatanje boje na suncu zamijenio knjigom “iako još nije počea ni šesti misec, a di su ispiti”.

Da sve nije slučajnost uvjerili smo se nakon što su nam dečki opisali kako su Marka pokušali izvući iz sobe. “Ma dobro, zvali smo ga u ponediljak da idemo đir po gradu. Reka je da mu se ne da. Da čita nešto za faks pa da neće prekidat. Ajde dobro, mislili smo. Biće opet gleda serije ka manit i lipeta klipove po Facebooku”- priča nam Stjepan koji je znao da nešto nije u redu kada je navečer shvatio da Marko cijelo popodne nije zalijepio ništa na Facebook.

“Nije ga bilo ni jučer (utorak, op.ur) ujutro. Inače je prvi za na kavu. Znamo da utorkom nema faksa. Za popodne smo odlučili sa ponudom koju nikada nije odbio” – vidno uzbuđen nastavlja Frane.

“Poslao sam mu poruku u inbox. Kratko i jasno: Popodne bi mogli bacit koju na PES u mene i popit koju pivu. Šta kažeš?” Kupio sam nedavno novu plazmu od 110 centimetara. Ko bi normalan odbio Playstation na tome?” – pomalo zabrinuto će Stjepan.

Kako su nam ispričali dečki, Marko prvo nije dva sata odgovarao. “Onda nas je, da prostite, odjeba s porukom: Ništa od mene. Učim.”

Sva relevantnija istraživanja pokazuju da učenje počinje nakon najmanje dva tjedna kukanja o učenju. Marko je ovdje prava  iznimka. Do ovog čudnog mladića naposljetku smo uspjeli doći. Utješilo nas je što je ipak imao razumno objašnjenje. “Dat ću dva ispita do desetog. Sedam ću ih ostavit za deveti. Ne planiram propustit nijednu utakmicu Eura. Ubilo me kada san pola svjetskog bija prisiljen boraviti u knjižnici Filozofskog učeći odlike paleolitika u Hrvatskoj. Nećeš više, rekao sam sebi tada. PES će mi oprostit. Dugo je lito. Aj bog, moran učit” – oduševio nas je Marko.

Razveseli nas klikom:

0 comments