SRAMOTA U SPLITU: Nepoznati počinitelj na travnjak Poljuda ucrtao grb HNS-a

Još uvijek nepoznati vandali provalili su sinoć na stadion Poljud te, javlja PU Splitsko-dalmatinska, na južnoj polovici terena ispisali nekoliko sramotnih parola i simbola. Kako saznajemo, bolesni i očito ozbiljno poremećeni huligani, na poljudskoj su travi uz pomoć nepoznate tekućine ucrtali 15×15 metara velik simbol nepotizma, diktature, jednoumlja, brutalnih obračuna s protivnicima te beskompromisnih progona svih koji se ne slažu s režimom.

Vandali su, naime, iz teško shvatljivih razloga, na travu Poljuda ucrtali natpis HNS.

– Uistinu je nevjerojatno da nas uvijek ista grupica huligana ovako sramoti. Mlate se po svečanim ložama, prodaju sponzorske karte za utakmice reprezentacije, prostače i vrijeđaju na press konferencijama, fotografiraju se na grobovima ustaških zločinaca, imaju homofobne ispade… Pa moramo li stvarno stalno takve slike slati u svijet!? – zapitao se predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je prvi na večernjem treningu primijetio sramotan natpis.

– Trener je zapeo u prometu, a pola prve momčadi ne smije biti vani iza 21 sat bez pratnje starijih  pa sam ja uskočio. Sve je bilo normalno prvih pola sata, ali onda se na travi počeo ukazivati taj znak. “Bježi Andrija, stiže Mamić vezat će te ugovorom do šestog koljena!” vikao je prepadnuti Vlašić malom Baliću, no srećom pokazalo se da je to samo djelo huligana, a ne najava dolaska HNS-ovih moćnika – kazao je Brbić za Sprdex te dodao:

– Bile su to uistinu nemile scene, no sreća u nesreći je bila ta što je nedugo nakon pojave natpisa Milović na drugom kraju terena pokušao jedan start na loptu i po običaju promašio za 45 metara te tako uklizivanjem uklonio sramotni znak.

Ovoj vijesti dodajmo i onu kako je na utakmici nogometnih reprezentacija Hrvatske i Italije nepoznata grupa vandala na poljudskoj travi ucrtala kukasti križ i time izazvala oštre reakcije svjetskih medija te vrha HNS-a iz kojeg su najavili uvođenje nove tehnologije u svrhu sprječavanja “mrzitelja reprezentacije i svega hrvatskog” da ponovno napakoste voljenoj repki.

– Od prvog listopada na svim hrvatskim stadionima u suradnji s Konzumom uvodimo brojače krvnih zrnaca te ćemo tim jednostavnim krvnim testom konačno odvojiti žito od kukolja. Želimo čiste stadione i čistu Hrvatsku – poručio je na press konferenciji Davor Šuker, a o incidentu se očitovala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je ucrtavanje kukastog križa na travu Poljuda nazvala “sramotnim i protudržavnim činom grupe idiota” prije nego se zaputila na gostovanje u emisiji TV Bujica kod samodeklariranog fašista Velimira Bujanca.

Razveseli nas klikom:

0 comments