Zbog Googleovih Doodleova posvećenih Olimpijadi izlazak iz recesije odgođen za dodatnih 5 godina

Radne navike na globalnoj razini opale su za 42% te se sada nalaze na razini prosječnog zaposlenika HEP-a.

Uh! 34 koša! Bolje da malo otpočinem prije nego Darko iz kadrovske opet upregne one gigantske prste

SVIJET – Sivi oblaci nadvili su se nad svjetsku ekonomiju nakon što je Google u svoju početnu stranicu već drugi dan zaredom ukomponirao kratku igricu posvećenu Olimpijskim igrama u Londonu. Olimpijski duh brzinom munje proširio se uredima diljem svijeta. Već prvog dana, nakon Doodlea posvećenog trčanju s preponama, radne navike na globalnoj razini opale su za 12%.

”U našem uredu prije nekoliko godina formirali smo kratku ljestvicu radnih navika: Nijemac, političar 1 mjesec prije izbora, stečajni upravitelj na Balkanu, šalterska službenica, političar 21 mjesec prije izbora, stečajni upravitelj u Švedskoj, zaposlenik HEP-a. Kada radne navike padnu na razinu šalterske službenice, odašiljemo prvu uzbunu”  kažu iz agencije Wesley’s, njemačke tvrtke koja se bavi analizom poslovnih trendova.

Nakon što je jučer cijeli dan svijet radio na razini političara 21 mjesec prije izbora, svjetska ekonomija zabilježila je gubitak od oko 300 milijardi eura, procjenjuju iz Wesley’s-a. Zbog prvog Doodlea izlazak iz recesije odgođen je za dodatnu godinu, no nitko nije ni sanjao da će, nakon crnog utorka, uslijediti najcrnja srijeda.

”Jutros dolazim na posao i čujem samo: 32!, 38!, 36! Mislio sam da je postotak vremena utrošenog na konkretan rad konačno počeo rasti, a onda sam primijetio znojne zaposlenike kako bjesomučno udaraju po tipkovnici. Znao sam da situacija kritična, sjeo sam u ured i odmah primijetio pognutu glavu svog pomoćnika. Zaposlenik HEP-a, samo je kratko promrmljao. Gospode Bože, Maye su bile u pravu, apokalipsa je stigla” kaže Rodney Wesley, osnivač i direktor ranije spomenute agencije.

Iz Wesley’s-a su istog trena označili uzbunu najvišeg stupnja, ali uredske Olimpijade više nije bilo moguće zaustaviti. U svjetskim korporativnim centrima trenutno žive u strahu od jutra i novog Doodlea. Do sada nije zabilježena razina radnih navika manja od prosječnog zaposlenika HEP-a, no već se šuška kako bi svijet sutra mogao raditi na razini svećenika u malenom selu ili čak iznajmljivača ležaljki na Jadranu.

Za kraj, dodajmo i jednu pozitivnu vijest. Zbog Google Doodlea, po prvi puta u povijesti šalterski službenik u nekom Uredu državne uprave zatekao se na radnom  mjestu izvan radnog vremena. Nije oborio rekord.

Razveseli nas klikom:

0 comments