Nakon što je opet izjavio kako je dao 120% svojih mogućnosti, švedskom plivaču oduzeta srednjoškolska diploma

”Slava koju je svojim uspjesima donio našoj zemlji nemjerljiva je sa sramotom koju je nanio našem obrazovnom sustavu” izjavio je Jan Björklund, švedski ministar obrazovanja i znanosti.

Čini se da će u bližoj budućnosti Nystrand plivati samo u dubokim vodama razlomaka i iracionalnih brojeva

ŠVEDSKA – Stefan Nystrand neće po dobrom pamtiti Olimpijske igre u Londonu. Osim što nije uspio proći niti prvu kvalifikacijsku skupinu u plivačkoj disciplini 50 metara slobodnim stilom, čini se da je, osim ugleda, ostao i bez srednjoškolske diplome. Nakon što su ga s jedne švedske televizije zamolili da se osvrne na komentare s najuglednijeg švedskog sportskog foruma (”bilo bi bolje da su u bazen ubacili nekog beskućnika. Bar bi se oprao, a sramota bi bila ista”, ”bio je u vodi toliko dugo da su mu se prsti smežurali) Nystrand je odgovorio sljedeće:

”To su ljudi koji nemaju svog života. Bazen je jednostavno bio prehladan. Borio sam se kao lav, dao sam 120% svojih mogućnosti o čemu najbolje svjedoči činjenica da sam ostvario najbolji osobni rezultat ove sezone”.

No, po nesretnog Nystranda su stvari tek tada krenule nizbrdo. Spornu izjavu pročitao je njegov učitelj matematike iz srednje škole te odmah obavijestio nadležne institucije:

”Nije me briga što on priča gluposti, nego mene sramoti. Ovo je već četvrti ili peti put da govori o 120% svojih mogućnosti i jednostavno to više ne mogu trpjeti. Evo jučer mi dolazi jedan učenik i pita me zašto nije dobio 120% na završnom ispitu. Neukim sportašima treba stati na kraj ili ova zemlja ide kvragu” izjavio je Miklus Krus, učitelj u srednjoj školi Rene Descartes.

Krusa je podržao i švedski ministar obrazovanja koji je po hitnom postupku nesretnom plivaču oduzeo srednjoškolsku diplomu:

”A što da radim? U ponedjeljak je dao 120% mogućnosti, znači li to da je tih 120% novih 100%? U četvrtak opet daje 120%! Koliko je to sad, 140%? Zašto nije najbolji na svijetu onda? Ako ovako nastavi do kraja karijere bi mogao dati 1700% svojih mogućnosti. Blago nama” ironično će za kraj ministar.

Tužni Nystrand očitovao se tek kratkim priopćenjem kako prihvaća odluku te je istaknuo kako je već počeo pohađati instrukcije iz matematike.

”Na maturi planiram dati 120% svojih mogućnosti, hahaha” našalio se na svom Twitter profilu i dodao da, ako ne uspije maturirati, planira početi trenirati rukomet i uzeti hrvatsko državljanstvo.

”U njihovoj reprezentaciji praktički nitko ne daje ispod 130% svojih mogućnosti. Mislim da bi se snašao” zaključuje Nystrand.

Razveseli nas klikom:

0 comments