Nakon najave o sređivanju popisa birača, mrtvi birači odlučili se na prosvjed šutnjom

Ministar Bauk izjavio je kako ne pristaje na nikakve ucjene, ali to je bilo prije nego što su mrtvi birači potvrdili kako znaju gdje mu je ispalo onih 50 lipa koje traži već mjesecima.

Hmmm, ako 50 puta natankam 100,01 kuna goriva i platim novčanicom od sto, kao da nisam ni izgubio onih 50 lipa

HRVATSKA – Najava ministra Arsena Bauka o sređivanju popisa birača čime bi se mrtvima onemogućilo glasovanje izazvala je brojne polemike među mrtvim glasačima. Predstavnik Sindikata mrtvih, pokojni Stjepan Kinezić (1927. – 1987.) izjavio je da je ovaj čin diskriminirajući za sve mrtve.

Stjepan je umro kada je pijan upao u jedan potok vraćajući se pješke u Cistu Provo sa stočnog sajma u Zadvarju te nas je zamolio da ovim putem poručimo njegovoj ženi da novac od one rakije što mu je brat prodao našima u Njemačkoj nije zapio kako ona voli pričati po selu nego ga je skrio u knjigu koju imaju.

 „Anka, unutra ti je sedamsto maraka. Vama tu ne tribaju, a nama su vamo glavna valuta. Pošalji ih po nekome. Evo vidim Stani Kovačičkoj nije baš najbolje. Mogla bi ona brzo“  – prenosimo ovim putem poruku Stjepana svojoj ženi Anki kojoj se više puta pokušao ukazati.

Predsjednik stranke Mrtvi HDZ-a, Stjepan Crnjak (1945.- 1997.) bio je posebno glasan: „Bezbožni ateisti ne vjeruju u zagrobni život, pa ne treba čuditi ovakav odnos prema mrtvima. Još će nam i na grobove početi pišati!“ Inače, Stjepan je u zagrobnom svijetu postao poznat nakon što je triput pokušao izvršiti atentat na Tita, koji mu nije uspio iz razloga što je, za razliku od Elvisa, Tito već mrtav.

„Zbog ovog prijedloga zakona mi mrtvi od sada ćemo šutjeti i ni na koji način nećemo komunicirati sa živim svijetom. Pozivam sve naše članove i simpatizere da se ne ukazuju kako u obliku duhova tako ni kroz medije na spiritističkim seansama“ – pozvao je predsjednik Mrtvih HDZ-a .

Prema najavama, rigorozni Baukov zakon neće se odnositi samo na mrtve. Zakon sprječava i dvostruko glasovanje te ”se više neće događati da ja jednoj adresi bude prijavljeno 70 ljudi”. Ostaje za vidjeti kako će na ovu najavu reagirati romska zajednica u Hrvatskoj.

Razveseli nas klikom:

0 comments