Čitava uprava Hajduka kupila karte za utakmicu Dinamo-PSG

Članovi Nadzornog odbora složni: ”Da prodamo svih 11 igrača ne bi dobili milijun kuna, ovo nam je zadnja šansa za spas od bankrota”.

Uspije li plan, Dinamo bi mogao srušiti rekord posjećenosti vlastitog stadiona kojeg sada drži Thompson

SPLIT – Život ponekad uistinu piše romane, no zaljubljenici u nogomet s ovih prostora vjerojatno ni u najluđim snovima nisu mogli zamisliti kako će nogometaši zagrebačkog Dinama spasonosnom financijskom injekcijom omogućiti Hajduku još jedan mjesec preživljavanja na rubu bankrota.

Upravo bi se to moglo dogoditi 24. listopada kada Dinamo na svom Maksimiru dočekuje francuski PSG. Kao što već sasvim sigurno znate, mladi Mateo Kovačić, pod apsolutno nikakvim utjecajem Zdravka Mamića, sjedeći na wc školjci dosjetio se genijalne ideje povratka publike na Maksimir – jednom sretnom gledatelju igrači će donirati milijun kuna. Iako se Mamić oštro pobunio protiv ove ideje (već sutra u Jutarnjem čitajte Židakovu kolumnu u kojoj u detalje opisuje kako je Kovačiću rekao ”da tu ideju slobodno vrati tamo gdje je i nastala pa nek’ se druži s ostalim sranjima”), njegovo meko srce konačno je  popustilo pred potocima suza nesretnih igrača. Gazda je dao dopuštenje, a osim među zaigranim plavim dečkima, koji tokom utakmice konačno neće imati osjećaj da su na osnovnoškolskoj predstavi pred roditeljima i rodbinom, opće oduševljenje zavladalo je i na splitskom Poljudu.

Tamo su članovi Nadzornog odbora Hajduka na ručku od 10 000 kn smišljali mjere štednje koje će klubu omogućiti da dočeka 11. mjesec. Nakon što je iz Splitske banke stigla odbijenica s tekstom: ”Razmotrili smo vaš prijedlog, rađe bi novac bacili u bunar”, većina članova Odbora u očaju se hvatala za glavu. No, baš u tom trenutku mladi Mateo Kovačić krenuo je izbaciti demona i doživio prosvjetljenje.

Čim su saznali za nagradu, članovi Odbora pohitali su u Zagreb rezervirati ulaznice. U redu su već stajale uprave Zadra, Šibenika, Cibalie, Osijeka i Željko Kerum.

Razveseli nas klikom:

0 comments