U Mostaru počelo formiranje reda za parlamentarne izbore

Kako upravo doznajemo, u Mostaru je počelo formiranje reda za parlamentarne izbore u Hrvatskoj koji će se održati krajem godine.

„Kad smo vidjeli što se dogodilo u nedjelju znali smo da moramo što hitnije djelovati. Ne znam, možda smo već zakasnili, ali nismo mogli ranije jer je danas u podne završilo glasovanje za predsjednika Hrvatske“, objašnjava nam Vedran Car, član HDZ BiH koji je svjestan važnosti glasova iz Mostara.

Brojni građani već su zauzeli mjesto u redu koji je tek u začetku te se proteže samo do Banja Luke.

„Drago mi je što sam na početku reda pa ću među prvima moći glasovati. Prvih sto dobije 40 maraka više“, govori nam Marica Klasić (51) koja je, nesretnim slučajem, glasala posljednja na predsjedničkim izborima te je na izlazu odmah stala u red.

U organizacijskom smislu formiranje ovakvog dugačkog reda predstavlja poseban izazov s obzirom na ograničen prostor zemaljske kugle.

„Red je za sada samo do Banja Luke, ali već večeras očekujemo da će posljednji glasači biti u Rusiji. Mislili smo formirati ravan red prema Aziji, ali smo izračunali da bi vrlo brzo došli do kineske obale i Pacifika te na taj način stvorili sami sebi problem. Tako da smo odlučili da red bude vijugav, najvišu točku očekujemo u Sibiru, a na dnu ćemo se protegnuti do Tajlanda, baš kao buduća Velika Hrvatska“, ponosan je organizacijom naš izvor iz HDZ-a.

Razveseli nas klikom:

0 comments