Planira se snimanje hrvatskog filma bez Ive Gregurevića

Iako je do sada među redateljima vladalo uvjerenje da je nemoguće snimiti film bez Ive Gregurevića, u posljednje vrijeme jača struja koja tvrdi da bi se kombinacijom lude sreće i dobrog scenarija takav film ipak mogao snimiti.

Ako je vjerovati šuškanju među glumcima, na pomolu je nova revolucionarna promjena u hrvatskoj kinematografiji. Dobro, ne baš nova, jer da nešto bude nova revolucionarna promjena pretpostavlja se da je već prije postojala neka revolucionarna promjena, što u hrvatskoj kinematografiji nije slučaj. Dugi niz godina hrvatsku se kinematografiju kritizira kao jednu od onih u kojima se ništa ne mijenja osim ratova o kojima snimaju filmovi. Osim ratova, jedina konstanta je i Ivo Gregurević koji je glumio u svim hrvatskim filmovima zadnjih trideset godina.

U spomenutom filmu navodno bi, po prvi put u karijeri, i Vedran Mlikota mogao nešto zaista odglumiti.

„Da, zaista nam nije jasno kako vani mogu snimati filmove bez Ive Gregurevića“ govori nam jedan mladi hrvatski redatelj koji projekt „Film bez Ive“ naziva potpunom ludošću. „Što je sljedeće? Banka bez kamata? Institucija bez korupcije?“ sarkastičan je naš izvor.

Među dijelom redatelja došlo je do spoznaje da Ivo sve više stari te da se neće vječno baviti glumom. Iako se apriori postavljala teza da će se, Gregurevićevim umirovljenjem, filmovi prestati snimati, zadnjih godina javila se i ova buntovna ideja koju mnogi nazivaju potragom za Higgsovim bozomom hrvatske kinematografije. „Tako je nešto moguće u teoriji, ali u praksi će biti vrlo teško izvedivo“ govori nam jedan dobar poznavatelj prilika na hrvatskom filmu.

Kako neslužbeno doznajemo, već je formiran tim od desetak domaćih redatelja, čija se imena drže u strogoj tajnosti, koji već rade na scenariju budućeg filma. Tko će i kako zamijeniti Ivu, nije poznato. Ipak, da šok ne bude toliko golem, dotični film biti će nešto o ratu, jer snimiti film bez Ive Gregurevića i film koji nema veze sa ratom od puta ludo je iti pomisliti.

Razveseli nas klikom:

0 comments