Baka dozvolila minimalnu mogućnost da joj unuk nije najpametniji na svijetu

I za to optužila snahu koja ne kuha već kupuje smrznuto.

Čuj ovo Khzen, u Hrvatskoj diferencijalne jednadžbe rješavaju na fakultetu. Kako slatko
Čuj ovo Khzen, u Hrvatskoj diferencijalne jednadžbe rješavaju na fakultetu. Kako slatko

DUBROVNIK – Gordana Bilaver i njen petogodišnji unuk Petar imali su gotovo idiličan baka-unuk odnos. Petar je živio s roditeljima u Zagrebu i svakih nekoliko mjeseci došao bi na ”pregled” kod bake Goge. Nekad bi bio blijed zbog zagrebačkog zraka, često pothranjen jer majka stalno radi, a uvijek sklon bolestima zbog prejakog centralnog grijanja.

”Tako je, to je otprilike točno. Dodala bi i onaj jedan put kad je slomio zub jer pije mlijeko bez skorupa. Fali mu vitamina” kaže baka Gordana.

Iako je imala sitnih prigovora vezanih uz odgoj, prehranu, izbor vrtića, lokaciju krevetića u sobi i blizinu odašiljača jednog mobilnog operatera, Gordana je u principu bila zadovoljna kako se maleni Petar razvijao.

”Svaki put kad bi došao pokazao bi mi nešto novo. Da vidite samo kako je razlikovao životinje, tigar, lav, žirafa, ma samo sam čekala da počne nabrajati i plemena koja žive u Africi, haha. Najpametnije dijete na svijetu, definitivno” kaže Gordana.

No, nažalost, čini se da bi Petra upravo njegova pamet mogla koštati titule najpametnijeg dječaka na svijetu. Naime, prilikom zadnjeg posjeta baki odlučio joj je pokazati novostečene vještine baratanja kompjuterom te je baku odveo na Youtube. Jedan Pokemon video na drugi i uskoro su se baka i dječak našli na japanskom dijelu interneta. Od tu su mogli krenuti samo u dva smjera; ili prema najbolesnijim televizijskim emisijama neprimjerenim nikome, ili prema videima s genijalnom djecom.

Srećom za baku i nesrećom za Petra, dječak je kliknuo na video naziva ”2-year-old Japanese kid solves Rubik’s cube in 40 seconds”.

”Teško mi je uopće riječima objasniti šok koji sam doživjela. Cap-cap, žuto na žuto, crveno na crveno i sastavio je kocku za minutu! Ovaj moj još ponekad na sliku konja kaže krava. Čekam sad sina da mi prevede to s japanskog i, ako ispadne da nije namješteno, mislim da ću morat dozvoliti minimalnu mogućnost da Petar nije najpametniji petogodišnjak na svijetu. Nitko nije kriv, ali mali Japanac sigurno ne jede Ledovo zamrznuto povrće svaku drugu večer” kaže za kraj baka Gordana koju smo naposljetku uspjeli oraspoložiti uputivši je na Youtube video ”Ciga nabraja životinje”.

Razveseli nas klikom:

0 comments