Klingonci oduševljeni govorom Ingrid Antičević Marinović

Vlada je stala iza svoje zastupnice izjavom kako Ingrid zna engleski, ali je sramota što nitko od zastupnika u Europskom parlamentu ne zna klingonski.

Govor zastupnice SDP-a i promatračice u Europarlamentu, Ingrid Antičević Marinović, danas je poprilično uzburkao hrvatsku javnost. U jednominutnom videu vidi se Ingrid koja govori većini potpuno nepoznatim jezikom, a kako iz govora, tako i iz njenih ekspresija lica, uopće nije jasno što želi reći.

Hrvatski građani, duboko istraumatizirani ranijim engleskim Jadranke Kosor i Milana Bandića, odmah su navalili na Ingrid optužujući je za katastrofalan engleski.

vavlI' quv Say'moHmeH nuj bIQ vIlo'chugh, nuj bIQ vIlammoH Ingrid Antičević Marinović
vavlI’ quv Say’moHmeH nuj bIQ vIlo’chugh, nuj bIQ vIlammoH Ingrid Antičević Marinović

“Ništa nije dalje od istine. Sve bi to bilo točno da je Ingrid zaista govorila engleski. Ingrid je zapravo govorila klingonski i to staroklingonski, najoriginalniju inačicu iz kojeg su proizašle razne inačice klingonskog s kojima se posada Enterprisea i Voyagera susreće diljem galaksije” objašnjava nam tridesetsedmogodišnji Mislav Morgač, zaljubljenik u Star Trek, te, od danas, i u Ingrid.

U obranu Ingrid, kako nam je upravo javljeno, stali su i sami Klingonci izjavom kako je sve što je hrvatska zastupnica rekla točno i istinito. “Hrvatska zastupnica sve je rekla točno, a sramota je da nijedan drugi eurozastupnik ne zna klingonski. Dapače, još se novinari rugaju s rijetkima koji ga znaju iako je naš jezik jedan od najraširenijih u ovom dijelu galaksije” službeni je stav klingonske delegacije na Zemlji.

Inače, ovo je samo nova crtica u dugogodišnjem dobrom odnosu hrvatskih i klingonskih političara. Klingonci, poznati kao rasa sklona destrukciji, dive se hrvatskim političarima koji su tako uspješno razorili zemlju.

Iz udruge hrvatskih ljubitelja Star treka objavljeno je da će Ingrid Antičević Marinović darovati maketu posebno napravljene prve hrvatsko – klingonske krstarice koju će nazvati USS Ingrid.

A odlični klingonski naše zastupnice pogledajte ovdje:

Razveseli nas klikom:

0 comments