Nakon odlaska Benedikta 16. u Vatikanu održan veliki after Paparty

Sudionici tvrde da je, prema njihovim izvorima, ovo najbolja zabava još od legendarne svadbe u Kani Galilejskoj

VATIKAN – Veselo je večeras bilo u bazilici Svetog Petra! Više od 150 kardinala iz cijelog svijeta sudjelovalo je na svečanom ispraćaju Benedikta 16., bivšeg poglavara najpoznatije multinacionalne kompanije na svijetu, Katoličke crkve. Suprotno uvriježenoj praksi, kardinali su bivšeg poglavara odlučili ispratiti sukladno s običajima vremena u kojem uistinu žive. Točno u 20 sati, nakon što je i službeno završio njegov pontifikat, Benedikt 16. iz svog ureda uputio se u baziliku Svetog Petra gdje je bio glavna zvijezda više od 20 dana pripremanog after Papartyja.

"Njegova žena kaže: "Nemoj pope doć će mi muž", a ja joj kažem: "Neće, eno sam mu za pokoru da 500 očenaša, hahah" prepričavale su se dogodovštine iz raznih svjetskih biskupija.
“Njegova žena kaže: “Nemoj pope doć će mi muž”, a ja joj kažem: “Neće, eno sam mu za pokoru da 500 očenaša, hahah” prepričavale su se dogodovštine iz raznih svjetskih biskupija.

”Bilo je veličanstveno. Ekipu je zagrijao s nekoliko srednjevjekovnih oratorija, a ne trebam valjda ni naglašavati kakvo je ludilo zavladalo nakon što su se začuli prvi taktovi poznatog gregorijanskog korala ”O Hostijo spasonosna”” vidno oduševljen bio je hrvatski kardinal Josip Bozanić.

Budući da oko 99% sudionika after Papartyja pije barem 8 različitih lijekova, nešto prije 21 sat mješavina alkohola i tableta podigla je atmosferu na sasvim novi nivo.

”To je bilo skroz ludo, miješali smo obično i misno vino. Na trenutak smo se svi osjećali barem 30 godina mlađi, kao da nam je ponovno sedamdeset, haha” ekskluzivno za Sprdex izjavio je jedan od vidno pripitih kardinala.

Sam Benedikt 16., ili kako se za ovu priliku nazvao DJ B-dizzle, tulum je u maniri prave zvijezde napustio oko 21.15 kada je po njega stigao ni manje ni više nego helikopter. Poslije je izjavio da je oproštaj bio dirljiv, ali i da mu je žao što je propustio Dnevnik.

Razveseli nas klikom:

0 comments