(SPECIJAL) Ljubav je na selu: Nikolinino i Stjepanovo vjenčanje

Ako želite razbibrigu gledajte sjednice Sabora. Ako želite jeftino žutilo čitajte vijesti o gospodarstvu i politici na većini hrvatskih portala. Ako želite životno važne stvari, čitajte jedini, najveći i najpouzdaniji specijal u kojem ćemo do najsitnijih detalja analizirati najvažniji show u povijesti televizije, RTL-ovu perjanicu ”Ljubav je na selu”.

Za početak prisiljeni smo uputiti par kritika na račun RTL-a. Kao dugogodišnji gledatelji ovog realityja dužni smo prosvjedovati radi promjene termina prikazivanja s nedjelje na petak. Smatramo da je nedjelja, spora i pomalo depresivna, bila idealan termin za uživanje u sporim i pomalo depresivnim životima naših farmera.
S druge strane, šansu ćemo dati petku kao danu od izlaska i to prvenstveno zbog mogućnosti uživanja u alkoholu uz gledanje televizije, također jednoj od prekrasnih tradicija našeg hrvatskog sela.

Druga boljka emisije je njeno trajanje. Zaista, desetljećima znanstvenici muku muče s krivljenjem prostora i vremena, ali toliko krivljenje vremena i stavljanje cjelotjednih događanja u showu u jednosatnu (!!!) emisiju čini neviđeni grijeh prema zdravom razumu. Ovim putem apeliramo na RTL da produži emisiju na barem tri sata kako bi gledatelji mogli uživati u punini kompleksnih odnosa glavnih likova. Nema smisla da zbog vremenskog ograničenja ostajemo zakinuti za odgovore na pitanja poput: ”Koja ti je najdraža pjesma?”, ”Jesi li ikada muzla kravu?” ili čak ”A što bi da te medvjed napadne?”.

Tomislav: čovjek kojeg smo se bojali. Nadamo se da će se i ove godine politička korektnost vježbati kandidatkinjama iz Srbije
Tomislav: čovjek kojeg smo se bojali. Nadamo se da će se i ove godine politička korektnost vježbati kandidatkinjama iz Srbije

Nadamo se da će na RTL-u uvažiti ove primjedbe, a sada krenimo s pregledom sinoćnje emisije.

Jučerašnji pregled prošle sezone ponudio je gledateljima točno ono što nedostaje američkim blockbusterima – odgovor na pitanje “A što je s glavnim junacima bilo kasnije?”. Doduše, usporedba s američkim blockbusterima i nije najzgodnija jer oni redom završavaju happy endom, dok je LJNS potpuno nepredvidiv, a često i vrlo brutalan. Sjetimo se samo slavlja Stjepana, Nikoline i Ive nakon Darijina odlaska ili pak Matinog odbijanja Štefice usred romantičnog vikenda u Dubrovniku!

Jučerašnje konačno finale svadbom Stjepana i Nikoline (što je, znaju ljubavjenaseluljupci, četvrta svadba u LJNS) nije prošlo bez unutarnjih trzavica koje su, uostalom, obilježile njihovu vezu. Gledateljima amaterima možda i nije bilo toliko čudno što se vjenčanje nije održalo u crkvi. Ipak, poznavatelj pravih prilika ovog showa znat će da je upravo konfesionalna podijeljenost bila glavni kamen spoticanja između ovo dvoje ljubavnika.

Nikolina je, sram je može biti, pravoslavka, a za vrijeme dvodnevnog boravka u Stjepana ona mu to nije rekla! Da je, kako je sam tvrdio, on je ne bi izabrao, a niti bi se zaljubio. Srećom, ovaj slučaj pokazao je da ljubav granice ne poznaje, ali postavlja se pitanje kako je Stjepan, toliko isprva ljut radi vjerske podijeljenosti, sada preskočio vjenčanje u crkvi kao jedno od osnovnih postavki katoličkog identiteta? Je li govorimo o kompromisu ili vaginalnoj manipulaciji, da ne budemo prostiji? Kada je riječ o vjeri, bitno je spomenuti oprost kao središnji dio svake vjere. Tu se sinoć pokazala Daria koja, osim figure i kapaciteta za ubitačno dosadne priče, ima i veliko srce. Stjepanu, Nikolini i Ivi nikako ne može ići na čast prošlogodišnje slavlje nakon Darijinog izbacivanja, i najhladniju osobu bi to pogodilo, ali Darija je ipak smogla snage da oprosti.

Ivan, Ana, Silvija i Ivana: Ljubav Ivana i Ane je pukla jednako kao i prijateljstvo Ivane i Silvije. Ništa nije kao lani
Ivan, Ana, Silvija i Ivana: Ljubav Ivana i Ane je pukla jednako kao i prijateljstvo Ivane i Silvije. Ništa nije kao lani

Od ostalih iznenađenja valja spomenuti i da Ana Ribič više nije s Ivanom, dapače, udaje se za drugoga iako se čini da Ivana to ne pogađa previše. Naravno, odmah je naglasio da ima novu djevojku, nek’ se zna, za svaki slučaj, ako Ana gleda.

Ono što nas je ipak prilično iznenadilo je da Ivana i Silvija više nisu najbolje prijateljice. ”Duga priča” sjetno je o bolnoj temi progovorila Ivana i nastavila ”Pronašla je momka i zanemarila me. Ja sam rekla ili on ili ja”. Uistinu duga priča! Je li Ivanino drastično mijenjanje frizure podsvjesni bijeg od prošlosti sa zajedničkom prijateljicom? Hoćemo li ikada čuti i drugu stranu priče? Silvija, ako čitaš, molimo te javi se na redakcijski mail.

Od ostalih kandidata spomenimo Stipu koji, kako se čini, s Božicom nije u kontaktu. Iako ga nismo vidjeli previše u sinoćnjoj emisiji srce nam je ugrijao toplom i iskrenom čestitkom mladencima ”Želim da im prvo dijete bude muško, hehe, prvo muško pa onda ako će ženskih koliko hoće”. Uzmite si sekundu, zaplačite.

Matin ljubavni život ostaje enigma. Šteficu je lani odbio jer je navodno imao nekog drugog, ali iz sinoćnje emisije to nismo mogli zaključiti. Spomenuti Matu, a ne spomenuti Kaubojku bilo bi krajnje neprofesionalno. Kaubojku, nažalost, sinoć nismo vidjeli i to je bez ikakve dileme najveće razočaranje pregleda sezona. Autorica bezvremenskog hita “Kaubojka sam, kaubojka sam, volim rijeke sve…” premijerno izvedenog na čuvenom festivalu ”Glas Kaštela”, čini se, završila je svoju epizodu u ovom showu. Nezapamćen gubitak.

Najviše je oduševio Andrija, kojega smo lani gledali samo u uvodnoj emisiji, ali tko bi mogao zaboraviti legendarnu pošalicu kada je na pitanje voditeljice ”Boli li ovce kad im šišaš vunu?” odgovorio, ”Heee, ajde ti stoj liti u kaputu”. Njegovo hvatanje podvezice, instiktivno omatanje iste oko glave i imitacija onog što obični ljudi nazivaju plesom jamačno su ušli u top 5 trenutaka čitavog serijala. O ”plesu”, ili bolje reći, simulaciji vožnje vlakom smrti, s nesretnicom koja je uhvatila buket da i ne govorimo.

Bio bi silan grijeh pregled završiti bez spominjanja striptizete Ive koja je lani izgubila bitku za Stjepanovo srce od, pu pu, pravoslavke Nikoline. Podsjetimo, kritični trenutak zbio se drugog dana kada je vražja Nikolina pronašla put do Stjepanove sobe dok je Iva prenoćila u štali. Zbog sličnosti s poznatom glumicom Sarah Jessicom Parker neki zli jezici tvrdili su da joj i jest mjesto s ostalim konjima, no takve neumjesne izjave na Sprdexu nikako ne podržavamo te se iskreno nadamo da će Iva u novoj sezoni pronaći svog pastuha.

Razveseli nas klikom:

0 comments